Sarajevo oblači festivalsko ruho: Ostalo je pet dana do 15. OFF-a

2 min. čitanja

Ostalo je još pet dana do početka 15. Telemach Omladinskog Film Festivala Sarajevo. Biće to najbolje izdanje do sada, sa najvećim brojem projekcija otkako postoji Festival, saopšteno je iz Direkcije Festivala. 

Ovogodišnji OFF prikazaće 59 filmova na šest festivalskih lokacija, i to besplatne projekcije dugometražnih filmova iz tri selekcije u sklopu Ilidža Open Air na ljetnoj pozornici te Vils Summer Screen u kinu između muzeja. 

Na brojnim lokacijama u toku su radovi na sređivanju lokacija i ukrašavanje ulica. Za ukrašavanje ulica Sarajeva zaduženi su KJKP RAD i KJKP PARK.  

Festivalska groznica ove godine trajaće duže s obzirom na to da je Vlada KS dala saglasnost za rad ugostiteljskim objektima do 02:00 za vrijeme trajanja OFF-a. 

Posjetioci će moći uživati i u jedinstvenom događaju Party Street u Ulici Sime Milutinovića svaku noć od 20-02.

Iz Direkcije festivala najavlju i sjajan program dugometražnog filma u sklopu otvorenog kina Poli Open Air Gimnazijska te projekcije takmičarskih kratkih filmova u Pozorištu mladih.

Fizička prodaja karata vršiće se putem Box office koji se otvara od ponedjeljka (17. juli), a radno vrijeme je svaki dan do kraja Festivala od 11-20 sati na trgu ispred Pozorišta mladih.

Zbog koncerta Kirila Džajkovskog, doći će do izmjene režima saobraćaja odnosno od 18:40 sati do ponoći biće zatvorene ulice Branilaca Sarajeva i Kulovića. Festival građane moli za strpljenje i razumijevanje

Ranije su najavljeni brojni gosti, a organizatori pozivaju sve posjetioce da ovogodišnju festivalsku priču započnu koncertom Kirila Džajkovskog koji će spektakularnim nastupom na trgu ispred Narodnog pozorišta Sarajevo označiti početak ovogodišnjeg Festivala.

Podijeli ovaj članak