Dražen Žerić o osnivanju nove Crvene jabuke: Ja se ne znam s mržnjom družiti

2 min. čitanja

Legendarna sarajevska grupa Crvena jabuka nedavno se vratila s velike američko-kanadske turneje gdje su promovisali novi album “Neka nova jutra”, a 1. jula ih čeka nastup na opatijskoj Ljetnoj pozornici. Frontmen grupe Dražen Žerić Žera govorio je za Večernji.hr o koncertu, ali se osvrnuo na osnivanje benda Cunja i Crvena jabuka, koje je najavio bivši bubnjar Crvene jabuke Darko Jelčić Cunja

– Radujemo se, naravno, koncertu na najljepšoj pozornici na Jadranu. Vežu nas najljepše uspomene uz nju. Iako, evo, neki žele pokvariti tu lijepu ljetnu zvjezdanu noć, ona će biti prekrasna. Zvijezde će padati. Uvijek radimo emotivno s puno duše tako da ništa ne može pokvariti tu lijepu opatijsku noć. Nemamo komentara na nešto što je zasnovano na mržnji i laži koja je toliko jaka da zdrav razum pomuti. Kako pjesma kaže… Ja se ne znam s mržnjom družiti, kazao je Žera.

Govorio je, između ostalog, i o uspjehu sarajevske pop-rock škole, koja je iznjedrila mnogo poznatih bendova u bivšoj Jugoslaviji. 

Sarajevo… Aura, srce, duša. Tu se sve dodiruje – i istok i zapad, i sjever i jug. Možda je to razlog tako jake i jedinstvene sarajevske pop-rock škole. U Sarajevu ćemo jednom otići i prošetati, a ja ću vam pričati o Sarajevu i otkriti čari koje su skrivene i u našim pjesmama, kazao je za Večernji.hr.

Ove godine obilježit će se 37 godina od pogibije Dražena Ričla i Aljoše Buhe.

– Svaki dan su tu. U svakom koncertu… i nakon toliko godina. Dječački san je prekinut, ali, evo, još traje kroz pjesme. Ja ne dam da stane, da se ugase sjećanja na njih dvojicu. Publika je najzaslužnija za pjesmu koja je izdržala i mržnju i laž i sve ovo oko nas… Hvala im. Naravno da bi bila Jabuka kao i danas da su živi… Oni su tu zauvijek. Svi smo mi duhovi Sarajeva, poručio je.

Podijeli ovaj članak