Jupiter je krenuo retrogradno, evo šta donosi svakom znaku horoskopa

14 min. čitanja

Nakon retrogradnog Merkura, 4. septembra krenuo je i retrogradni Jupiter. U nastavku teksta saznajte koje izazove donosi svakom znaku.

Ovan
Jupiter će se stacionirati retrogradno u vašoj drugoj kući novca, posjeda i vrijednosti, što će potaknuti razdoblje pregleda kako ste razvijali stabilnost oko svoje trenutne imovine. Možda ćete početi razmatrati što vam je potrebno u materijalističkom smislu i kako možete bolje osigurati te resurse.

Vrijedno je pažljivo pogledati svoje trenutne navike potrošnje kako biste bili sigurni da ne živite previše iznad svojih mogućnosti. Vaši financijski ciljevi sada bi se mogli početi mijenjati, osobito ako ste primijetili da nisu usklađeni s vašim dugoročnim ciljevima za ovo područje vašeg života.

Savjetuje se da ne pretjerujete sa svojim strastvenim osjećajima i hrabrim stavom prema drugima. Imate tendenciju biti pretjerano takmičarski raspoloženi, čak idete toliko daleko da svoj osobni rast vidite kao nešto što morate usavršiti. Vaše vatreno ponašanje može raditi protiv vas, stoga ostanite mirni i pustite da stvari idu svojim tokom.

Ovo je savršeno vrijeme da filtrirate stvari koje više ne donose vrijednost vašem životu.

Bik
Ovog mjeseca Jupiter će stajati retrogradno u vašem znaku po prvi put u više od deset godina. Prolazeći kroz prvu kuću, ova retrogradnost je prilika za preoblikovanje nekih snova i težnji koje imate za sebe.

Osobni ciljevi koje ste postavili rasli su postojanim tempom, ali ova retrogradnost je prilika da zastanete i razmislite o svom napretku. Jeste li zadovoljni dijelovima sebe koje ste razvijali? Ako ne, smatrajte ovo prilikom da se vratite na ponovno kreiranje.

Preispitajte svoje trenutne rutine i razmislite unaprjeđuju li vaše ciljeve ili vas drže zaglavljenima. Možda ste iskusili neuobičajeno visoku razinu napetosti tijekom proteklih nekoliko tjedana pa se ovaj prekid može činiti kao dašak svježeg okruženja. Dajte si vremena i izgradite nove odnose.

Budući da Venera, vaš planetarni vladar, izlazi iz retrogradnog hoda, razmislite o tome je li vrijeme za unutarnju i vanjsku preobrazbu.

Blizanci
Dok je Jupiter retrogradan u vašoj 12. kući pregledat ćete i revidirati neka od unutarnjih uvjerenja i istina koje ste slijedili. Gradili ste neke snažne unutarnje filozofije posljednjih mjeseci, ali sada ćete biti potaknuti da se vratite na iskustva koja su oblikovala vaše perspektive. Izvrsno je vrijeme za unutarnje promišljanje, osobito o navikama i postupcima kojima se bavite iza zatvorenih vrata.

Prikladno bi bilo pomicati svoje osobne granice. Vaša otvorenost i fleksibilnost bit će od pomoći, jer će vam pomoći da izazovete ustaljene navike i proširite svoj pogled na svijet.

Ponovno razmislite o svim negativnim stereotipima koje ste možda nenamjerno potaknuli i koji vas koče u ostvarivanju vaših ciljeva. Vaša će prilagodljivost na kraju biti testirana jer trebate redefinirati granice trenutnih odnosa.

Retrogradni Jupiter mogao bi vas zadržati dublje u vašim mislima nego inače. Dobro je vrijeme da usavršite magiju svoje podsvijesti kako biste mogli manifestirati stvari koje želite u materijalnom svijetu. Možda biste željeli istražiti nove duhovne prakse ili ponovno procijeniti ono što trenutno radite kako biste se osjećali obnovljeno i napunjeno. Ostanite prizemljeni vođenjem dnevnika ili prakticiranjem svjesnosti.

Rak
Kako mjesec počinje, razmišljat ćete o tome kako su se razvijala vaša prijateljstva i savezi dok Jupiter postaje retrogradan 4.septembra. U posljednje ste vrijeme bili odlučniji u kultiviranju više zajednice, a ova retrogradnost je prilika da preispitate svoja nadanja.

Tražite stabilne, pouzdane ljude na koje se možete osloniti u svom životu, a ova retrogradnost je prilika da razmislite što budućnost nosi za ovu dinamiku.

Vaša sposobnost da budete svjesni svojih emocija jedna od vaših najjačih kvaliteta. Morate poboljšati svoje odnose tako što ćete biti ugodni s drugima iz logične perspektive. Naučite o njihovim misaonim procesima, svjetonazoru i reakcijama na okolinu.

Imat ćete snažnu potporu svoje intuicije, koju možete koristiti kao polugu u svoju korist dok pokušavate obnoviti svoje veze.

Ova retrogradnost je znak za poticanje zdravog društvenog života.

Lav
Bit ćete pozvani da ponovno zamislite budućnost svoje karijere i profesionalnih nastojanja dok Jupiter ovog mjeseca bude retrogradan u Biku. Odnedavno stalno nastojite rasti i razvijati svoju profesiju, a kako se Jupiter kreće kroz vašu 10. kuću, vaša vjera u ono što se ovdje razvija može biti na kušnji. Srećom, ovo vam daje priliku da napravite prilagodbe kada je u pitanju vaš javni imidž.

Susrest ćete se s uvjerenjima koja ste postavili kao prepreke koje morate prevladati kako biste povećali svoj entuzijazam za život. Morate prepoznati razloge koji vas sprječavaju u istraživanju novih interesa ili sklapanju prijateljstva.

Možete razmisliti o potrebi da impresionirate sve. Ne možete i ne trebate pokušati utjecati na svačije mišljenje. Ovo je vrijeme da preispitate vlastitu strukturu i proces razmišljanja.

Važna profesionalna veza iz prošlosti može se ponovno pojaviti u vašem životu. Pazite na prilike.

Djevica
4. septembra počet ćete revidirati svoje trenutne poglede i sustave vjerovanja, budući da Jupiter postaje retrogradan u Biku. Uspostavljali ste neke nove, dosljedne poglede na svijet oko sebe koji su ukorijenjeni u sigurnosti i dugovječnosti, ali sada ćete biti pozvani da revidirate neke od tih perspektiva.

Ovo je razdoblje za razmatranje koje su vaše osobne istine i kako ste ih razvijali. Ovo bi moglo biti razdoblje u kojem bi vaša vjera ili duhovna uvjerenja mogli biti testirani, ali samo kako biste bili sigurni da su tu da ostanu.

Od vas bi moglo biti zatraženo da ponovno razmislite o svom kritičkom stavu, kako biste postali empatičniji i bolje razumjeli druge. Pokušajte se opustiti i odbaciti svoje krute zadatke. Kako biste i sami bili najbolji, napravite popis ljudi i stvari koje vas inspiriraju i motiviraju. Steknite nova prijateljstva ili pronađite omiljenu zabavu. Ne trošite svoju snagu na stvari ili ljude koji nisu važni, piše Atma.hr.

Jupiter vas također ohrabruje da naučite nove stvari i proširite svoj um na način koji će biti koristan za budućnost. Iskoristite ovaj trenutak na najbolji način tako što ćete prihvatiti novu vještinu ili hobi.

Vaga
Kako Jupiter postaje retrogradan 4. septembra, ponovno ćete razmotriti neke dodatne financijske odgovornosti i obveze koje ste nedavno preuzeli. Uspostavljanje dugoročne stabilnosti u području materijalne dobiti je nešto što vam je prioritet, a budući da je planet sreće retrogradan, preispitat ćete kako ste radili na akumulaciji ovih održivih dobara.

Ako ste svoje resurse dijelili s drugom osobom, možda ćete se sada naći u situaciji da preispitujete svoje granice s njom kako biste osigurali da vaš trenutni dogovor dugoročno može biti plodonosan.

Ponovno procijenite sve ugovore ili partnerstva koja uključuju novac. Ako postoji sporazum koji se ne čini u potpunosti pravednim, ovo bi mogao biti dobar trenutak da ponovno razmotrite uvjete ako je moguće. Također možete koristiti ovu energiju za otplatu dugova, refinanciranje ili pregovaranje plaćanja.

Snažna potreba za održavanjem reda može vas motivirati. Možda ćete osjećati pritisak da spasite svoj ugled i budete prijateljski raspoloženi s drugima, čak i ako vam to troši energiju i sprječava vas da krenete naprijed. Prisiljavajući vas da prekinete veze s onima koji vas guše, ovo okretanje će se suprotstaviti vašoj silnoj želji za skladom. Kritički promotrite svoje vanjske privrženosti.

Škorpion
Razvoj događaja u vašim romantičnim vezama počinje se revidirati 4. septembra, jer je Jupiter retrogradan u vašoj sedmoj kući. Doživjeli ste dosta rasta u svojim intimnim vezama s drugima, a kako Jupiter postaje retrogradan, od vas će se tražiti da razmislite i revidirate neke od svojih nada i snova za vaša dugoročna partnerstva.

Ovo bi moglo biti vrijeme u kojem bi vaša vjera u druge ljude mogla biti testirana, da vidite mogu li te dinamike doista izdržati test vremena.

Od vašeg partnera do vaših kolega, retrogradni Jupiter utjecat će na vaše najbliže veze. Moglo bi biti dobro vrijeme za preispitivanje kvalitete ovih veza. Moguće je da i stari plamen ponovno izbije na površinu. U svakom slučaju, ovo je vrijeme za odlučivanje koju vrijednost ti odnosi dodaju vašem životu.

Ne bojte se vjerovati ljudima oko sebe, posebno onima koji su vam već pokazali da ne idu nikamo.

Ovo sjajno razdoblje da se usredotočite i na svoju kreativnu stranu. Razmislite o novim načinima rješavanja problema na radnom mjestu, posebice odnosa s nadređenima. Vježbanjem možete naučiti vjerovati drugima u svom radu i zatražiti pomoć kada vam je potrebna. Iskoristite ovo ohrabrenje jer će vam pomoći da ojačate svoje samopouzdanje i iskoristite svoju snagu hrabrosti i pronicljivosti.

Strijelac
Budući da je Jupiter, vaš vladar, retrogradan ovog mjeseca, počet ćete preispitivati trenutne navike i rutine koje ste postojano gradili. Ako je bilo kojem od ovih rituala potrebno fino ugađanje, sada je vrijeme da napravite prilagodbe kako bi vas mogli bolje održati.

I bitno je da se osjećate oslobođeni svojim svakodnevnim praksama, a ne ograničeni. Nemojte se bojati mijenjati stvari, osobito ako nisu u skladu s vašim dugoročnim ciljevima.

Pozitivan stav prema životu pomoći će vam da se nosite s mogućnostima. Bilo bi dobro da sada pregledate svoj život i odnose i razmislite imaju li vaši napori učinka ili su samo gubljenje vremena. Morate otkriti gdje se vaša snaga koristi i gdje se obnavlja.

Usredotočite se na svoje zdravlje i dobrobit. Snažan je trenutak za uključivanje svakodnevnih navika koje će vas držati na zemlji. Ovo vrijeme možete iskoristiti i za povezivanje s bivšim kolegama, što bi vam moglo otvoriti nova vrata.

Jarac
Dana 4. septembra, Jupiter će biti retrogradan u Biku, označavajući početak razdoblja revizije vaših kreativnih hobija, strasti i slobodnih aktivnosti.

Usredotočite se na razvoj novih vještina uz otvorenu i iskrenu komunikaciju. Ovo je sjajno vrijeme za istraživanje novih obrazovnih opcija i postavljanje nekih izazovnih ciljeva.

Nemojte pretjerano analizirati svoje odluke ili bi vas to moglo spriječiti u otkrivanju vještina koje bi vam kasnije mogle biti vrlo vrijedne. Povezivanje sa sobom i drugima na sentimentalnoj razini.

Dati sebi prostora za igru ležeran je način da se njegujete.

Vodolija
Razvoj događaja koji ste doživjeli u svojoj četvrtoj kući doma i porodice počet će se revidirati 4. septembra, kada Jupiter bude retrogradan u Biku.

Vrijeme je za potpunu transformaciju u domu – i figurativno i doslovno. Retrogradni Jupiter odlično je vrijeme da počnete identificirati pukotine u vašem porodičnom životu koje je potrebno popraviti, bilo da se radi o porodičnim odnosu ili doslovnoj pukotini u dijelu vašeg doma.

Posljednjih mjeseci zamišljali ste kako bi moglo izgledati sigurnije i mirnije stanište, a kako se retrogradnost bude odvijala, preispitivat ćete načine na koje te snove pretvarate u stvarnost. Iako vaša vjera može biti testirana tokom ovog razdoblja, bit će vam jasno kako izgleda stabilno, ugodno okruženje iza zatvorenih vrata.

Vaše trenutno stanje iscrpljenosti može biti rezultat suočavanja s neugodnim emocijama u posljednje vrijeme. Razrada i introspekcija mogu se činiti više kao teret nego kao uzbudljiva avantura. Testirajte svoj unutarnji monolog daleko od društvenih situacija. Do izražaja će doći unutarnja kontradikcija s kojom ćete se morati hrabro suočiti.

Ribe
Razdoblje revizije u vezi s vašim trenutnim idejama i perspektivama dogodit će se zahvaljujući Jupiteru, koji će biti retrogradan 4. septembra. Kako se ova retrogradnost bude razvijala, bit ćete pozvani da revidirate neke od informacija koje ste dobili.

Bilo da ste trenutno u školi ili učite novu vještinu, sada je dobro vrijeme da razmislite o onome što ste do sada naučili. Ovo je vrijeme da vjerujete procesu i budete strpljivi – majstorstvo ne dolazi preko noći!

Ovo je sjajno vrijeme da provjerite svoje navike trošenja i procijenite kako ih možete poboljšati u budućnosti. Bit će poseban naglasak na vašoj potrazi za prosperitetom. Umjesto da na svoje ciljeve gledate kroz obojene naočale, zadržite ih u perspektivi.

Porodica bi mogla zahtijevati više vaše pažnje tokom ovog vremena.

Podijeli ovaj članak