Đuro: Davor Janjić je bio vječiti dječak, takvog ću ga se sjećati; Glođo: Bio je gospodin sa mnogo nježnosti

2 min. čitanja

– Bio si jedan od onih koji mi je glumu uvukao pod kožu. Idol si mog odrastanja. Obožavao sam Sarajevo u kojem si ti i tebi slični imali glavne uloge – napisao je glumac Alen Muratović.

Glumica Vanesa Glođo s Janjićem je dva puta dijelila scenu – na filmovima “Duhovi Sarajeva” i “Život je čudo”. Za Faktor je kazala da je rastužila vijest o njegovom odlasku.

– Sa Davorom sam radila u “Duhovima Sarajeva” i u filmu “Život je čudo” Emira Kusturice. Davor je glumac koji je još kao dijete stao pred kamere i u njegovoj igri se osjetila lakoća koju imaju glumci koji od djetinjstva rade. Pamtim ga kao džentlmena, gospodina sa mnogo nježnosti, koji je radio i ophodio se sa mnom. Mnogo mi je žao njegovog ranog odlaska. Sjajan glumac i zaljubljenik ove naše umjetnosti – istakla je Glođo.

Glumac Branko Đurić Đuro debitirao je u filmu “Ovo malo duše” zajedno sa Janjićem. 

Davor Janjić   (FOTO: Antonio Ahel/Pixsell)

VEZANI TEKST – Preminuo Davor Janjić, glumac kojeg pamtimo kao Nihada iz “Ovo malo duše”

– Duboko me potresla vijest da nas je Davor napustio. Bio je vrhunski glumac, raskošnog talenta. Debitirali smo u istom filmu “Ovo malo duše”, igrajući sina i oca i nikada neću zaboraviti njegove velike dječačke oči, kojima je upijao znanje, kad je pravio svoje prve glumačke korake. Tada je imao 16 godina. Pratio sam poslije njegovu blještavu karijeru i dalje sam se ponosom (kao njegov filmski otac) radovao svakom njegovom uspjehu. Sjećam se jutra kad je pozvonio na moja vrata da mi prvom kaže da je dobio nagradu u Montrealu. Bio je vječiti dječak, takvog ću ga se uvijek sjećati. Moje misli su sada sa njegovim roditeljima, porodicom i bliskim prijateljima – kazao je Đuro za Faktor.

Podijeli ovaj članak