Zlatni Senaid već deset godina, uspjeh karatista u Modriči

2 min. čitanja

Proteklog vikenda je održano državno prvenstvo BiH u karateu za kadete, juniore i U21 i parakaratiste.

Na ovom državnom prvenstvu takmičila su se 603 takmičara iz 102 kluba Bosne i Hercegovine. I karate klubovi iz Bosanske Krupe uzeli su učešće na ovom takmičenju i tako u naš grad donijeli tri medalje. Adnana Mesić iz KK Feniks osvojila je bronzanu medalju, kategorija borbe juniorke osvojila bronzanu medalju. Faris Ramić iz KBES 5.11 osvojio je bronzu u kategoriji kate kadeti, dok je Senaid Veladžić iz istog kluba osvojio zlato u kategoriji kate U21 i deseti put postao/ostao državni prvak u katama.

Kao sport i borilačka vještina, karate potiče samodisciplinu i razvija usredotočenost i svijest, njegova interaktivna narav nudi temelj za učenje i vježbanje životnih vještina poput skromnosti, uzajamnog poštovanja, iskrenosti i pozitivnog razmišljanja. Sve to, uz poštenje, pravila ponašanja (koja uključuju samokontrolu), čine načela na kojima je karate utemeljen.

Pozitivan stav i razmišljanje povećavaju samopouzdanje, olakšavaju reakciju i prilagodbu na novonastalu situaciju bez obzira da li je riječ o onoj na borilištu ili u svakodnevnom životu. O rezultatu borbe često odlučuju stavovi i trenutno slanje duha.

Ove vrijednosti neophodne su za život u zajednici. Karate, kao i svaki sport,je priprema za život. Budite spremni, trenirajte i ulažite u naše sportaše, u našu djecu.

 

RadioBK

Podijeli ovaj članak