Za Drugu bosanskokrupsku regatu prijavljeno oko 1. 000 učesnika

1 min. čitanja

Organizatori Druge bosanskokrupske regate potvrdili su kako se i ove godine prijavilo skoro 1. 000 učesnika iz Bosne i Hercegovine i nekoliko evropskih zemalja. Tako će sutra kanjonom Une do središta Bosanske Krupe, ploviti karavana sa oko stotinu rafting čamaca i kajaka.

– Prošlogodišnja Prva bosanskokrupska regata bila je izuzetno uspješna, pa smo imali jasne smjernice za ponovnu organizaciju i razvoj ovog događaja. Mnogo se ulaže u turistički razvoj Bosanske Krupe, tako da nam je neophodan što veći broj atraktivnih dešavanja. Sve naravno radimo u cilju poboljšanja i unaprijeđenja turističke ponude, jer želimo da Bosanska Krupa bude među poželjnijim ljetnim destinacijama u BiH, kazao je savjetnik gradonačelnika Bosanske Krupe Ernes Halilović.

Učesnicima su osigurani najadekvatniji uslovi za sutrašnje uživanje u veslanju i plovidbi Unom, a najavljen je i bogat prateći zabavni program.

Druga bosanskokrupska regata bit će i uvertira za 48. Internacionalnu turističku Una regatu, koja se 30. jula završava upravo u Bosanskoj Krupi.

Podijeli ovaj članak