Vrijedne nagrade za bosanskokrupsku Mješovitu srednju školu „Safet Krupić“

2 min. čitanja

Mješovita srednja škola „Safet Krupić“ bila je predhodnih mjeseci u projektu “Kroz umjetnost do nenasilja” koji jeprovelo Udruženje pedagoga Unsko-sanskog kantona, a čiji je član pedagog ove škole Lidija Kasupović.

Projekt se realizovao uz podršku ChildHub organizacije i Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona.

Nakon obuke, pedagogica ove škole je u projekt uključila Vijeće učenika ove škole, te su učenici imali priliku učestvovati u radionici na temu projekta : „Kroz umjetnost do nenasilja“.

Učenici su također imali priliku da ilustruju i pišu „moto“ u skladu s vrstama nasilja, te da sa svojim ilustracijama učestvuju u dijelu projekta za koji je predviđena i nagrada.

Tri člana komisije ispred naše škole za odabir najbolja dva rada bili su Đemka Muratagić, Alma Jašaragić i Lidija Kasupović.

Petog novembra na završnoj manifestaciji ovog projekta, koji je održan u prostorijama Pedagoškog fakultata u Bihaću, rad učenice Mješovite srednje škole „Safet Krupić“,Eme Arnautović ,proglašen je najboljim.Ema sa svojim radom je dobila i nagradu za svoju školu.

Inače,konkurencija nije bila mala jer je u nagradnom dijelu projekta učešće uzelo osam osnovnih i osam srednjih škola Unsko-sanskog kantona.

Zahvaljujući vrijednim i kreativnim učenicima, prvenstveno Emi Arnautović, Mješovita srednja škola „Safet Krupić“je poslije završetka ovog projekta,bogatija za jedan Creative Pen Tablet, Portable boombox (cd palyer i FM radio) i media pointer 100 (Genius).

Čestitke !

 

RadioBK

Podijeli ovaj članak