Uz pomoć Republike Bugarske uskoro sanacija sanitarnih prostorija u Prvoj osnovnoj školi

2 min. čitanja

U narednim danima trebalo bi početi renoviranje sanitarnih prostorija u Prvoj osnovnoj školi. Završetak ovoga projekta koji finansiraju Republika Bugarska i Općina Bosanska Krupa u značajnoj mjeri će poboljšati uslove boravka 550 učenika i desetine uposlenika.

Sanitarne prostorije u Prvoj osnovnoj školi su već duži vremenski period u izrazito lošem stanju. Problem je to za brojne učenike, uposlenike škole, ali i za korisnike fiskulturne sale. Uskoro će sve postati dio prošlosti zahvaljući saradnji Ministarstva vanjskih poslova Republike Bugarske i Općine Bosanska Krupa, čiji su zastupnici polovinom decembra prošle godine potpisali sporazum o dodjeli nepovratne finansijske pomoći.

Vrijednost projekta, odnosno sanacije ili izgradnje pet sanitarnih grupa od kojih je jedna za osobe sa poteškoćama u razvoju, iznosi četrdeset hiljada maraka od čega će Republika Bugarska osigurati devedeset pet posto, a ostatak Općina Bosanska Krupa.

„Vjerujem da će ovaj projekt mnogo značiti prije svega našoj djeci, a onda i njihovim nastavnicima, ostalim uposlenicima i rekreativcima koji koriste fiskulturnu salu. U ime svih njih i svakako u svoje ime veliko hvala Republici Bugarskoj, svima onima koji su prepoznali važnost ovoga projekta i odlučili ga finansirati“, kaže načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović.

Očekivanja su da će građevinsko-zanatski radovi na sanaciji sanitarnih prostorija početi polovinom februara. Za devedeset dana od dana uvođenja u posao sve mora biti završeno, što znači da će Prva osnovna škola kada govorimo o unapređenju komfora boravka, smanjenju mogućnosti zaraznih oboljenja korisnika objekta, smanjenju negativnog utjecaja na okoliš, novi list okrenuti u maju ove godine.

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Podijeli ovaj članak