U petak, 29.jula, nogometna utakmica veterana NK „Sloga“ i Grada Bosanska Krupa

1 min. čitanja

U petak, 29.jula, u Bosanskoj Otoci sa početkom u 18.00 sati odigrati će se nogometna utakmica veterana NK „Sloga“ i Grada Bosanska Krupa. Dio je ovo programa obilježavanja 100 godina postojanja NK „Sloga“, gdje će gledaoci imati priliku da uživaju u majstorijama bivših asova NK Sloga, NK Bratstva i NK Željezničar.

Obilježavanje 100 godina nastavlja se u subotu i nedjelju, 30. i 31.07., kada će se organizirati turnir seniora. Učešće će uzeti četiri ekipe, GNK „Bratstvo“, NK „Krajina“ iz Cazina, NK „Vitez“ iz Bužima i NK „Sloga“. Početak turnira planiran je u subotu u 16.30 sati.

U narednoj sedmici u petak, 5. Augusta, nastavlja se obilježavanje nogometnom utakmicom Dijaspora – NK „Sloga“, a u večernjim satima za sve građane organizovan je i koncert tamburaškog sastava Bedem. U toku augusta očekuje nas još i promocija monografije 100 godina NK „Sloga“, dokumentarni film 100 godina NK „Sloga“, svečana skupština SD „Sloga“, kao i nogometna utakmica NK „Sloga“ – Reprezentacija BiH. Ovim aktivnostima se ujedno i završava program obilježavanje 100 godina postojanja NK Sloga koji je počeo krajem maja.

Sve dodatne informacije o obilježavanju mogu se naći na facebook stranici kluba na https://www.facebook.com/nksloga1922/

Podijeli ovaj članak