U Bosanskoj Krupi sa radom započela Organizacija „4Life“

2 min. čitanja

Na području grada Bosanska Krupa sa radom je započela Organizacija “4Life”, koja se bavi humanitarnim radom, ali i radom za društveno dobro, a koja je osnovana s ciljem udruživanja dijaspore u humanitarnom djelovanju.

„Iako je organizacija bez tima u Bosanskoj Krupi uradila mnogo humanitarnih stvari, te stvari za društveno dobro, vjerujemo da će formiranje tima u našem gradu ojačati veze sa dijasporom, te pomoći nama svima u daljem radu. Svakako, uvjereni smo da ćemo, ako Bog da, sada imati priliku mnogo više uraditi za naš grad“ – ističu iz Organizacije „4Life“ Bosanska Krupa.

Humanitarna organizacija “4Life” osnovana je 2016. godine u Linzu, sa ciljem da okupi i udruži uspješne ljude iz bosansko-hercegovačke dijaspore, te da djelovanjem na humanitarnom polju unaprijedi životne uvjete naših sugrađana u potrebi.

Naše aktivnosti usmjerene su na rad sa djecom bez roditeljskog staranja, samohranim majkama, starim i iznemoglim osobama, te ostalim ugroženim kategorijama stanovništva.

Svojim djelovanjem radimo na poboljšanju zdravstvenog, obrazovnog i socijalnog stanja ovih grupa ljudi. Kroz naše humanitarne akcije, nastojimo pomoći onima kojima je to najpotrebnije, ali i educirati javnost o problemima s kojima se suočavaju najugroženije kategorije stanovništva. Želimo osvijestiti javnost o tome kako mali doprinos svakog pojedinca može imati veliki utjecaj na živote drugih. Također, nastojimo prikupiti sredstva za nabavku hrane, lijekova, odjeće, obuće, školskog pribora i udžbenika, a u slučaju medicinskih problema, nastojimo prikupiti sredstva za operacije i druge neophodne zahvate.

Vrijedi spomenuti da “4Life” ima aktivne timove u Bosni i Hercegovini, Sjedinjenim Američkim Državama i Austriji. Zahvaljujući njihovom angažmanu i podršci donatora, uspješno ostvarujemo naše ciljeve i pozitivno djelujemo na živote mnogih ljudi u potrebi.

Svakako, koristimo priliku da vas pozovemo da rad “4Life” organizacije u Bosanskoj Krupi pratite putem njihove Facebook stranice, gdje ćete biti u toku sa djelovanjem Organizacije u našem gradu.

Podijeli ovaj članak