U Bosanskoj Krupi održano 11. Općinsko SPIN takmičenje 2021

1 min. čitanja

U nedelju, 28.02.2021. godine održano je jedanaesto po redu Općinsko “SPIN” takmičenje na rijeci Uni u Bosanskoj Krupi.Radi se o veoma rasprostranjenoj u svijetu i veoma popularnoj tehnici ribolova, prije svega grabežljivih riba kao što su štuka, smuđ, pastrva, klen – Tehnika ribolova prvenstveno umjetnim mamcima.

Nakon prijava takmičara od 08:00-09:00h, uslijedilo je žrijebanje i raspoređivanje takmičara po sektorima. Na takmičenje se odazvalo 21 zaljubljenik u ovu vrstu ribolova.

Takmičarska staza je obuhvatala potez “između mostova”, odnosno od gvozdenog mosta u centru grada do kraja plaže “Eki”, te cjelokupno područje “Zelenih otoka” tj područje malih ada u Bosanskoj Krupi. Takmičari su uživali u lovu ukupno 4h.

Poredak na takmičenju je bio sljedeći:
1.mjesto Handanović Ibrahim
2.mjesto Vahid Hodžić
3.mjesto Bužimkić Ajdin

Medalje i diplome pobjednicima uručio je Dino Miljković predsjednik Sportsko ribolovnog saveza Federacije BiH, te nesebično pomogao i uveličao ovo natjecanje svojim prisutvom te pozitivno ocjenio napore domaćina u organizaciji takmičenja

Nakon proglašenja pobjednika, organiziran je ručak i druženje ribara, ovom prilikom zahvaljujemo našim sponzorima “Trgovačka radnja Mersi” koji su nas i ovaj put podržali u organizaciji događaja prigodnim poklonom za takmičare.

Podijeli ovaj članak