U Bosanskoj Krupi obilježena 30. godišnjica formiranja Armije RBiH

1 min. čitanja

Povodom 15. aprila, Dana Armije RBiH, prigodnim sadržajima obilježit će se 30. godišnjica njenog formiranja.

Na području Unsko-sanskog kantona obilježavanje Dana Armije počelo je danas obilaskom Centralnog šehidskog spomen obilježja i mezarja u svim gradovima i općinama, polaganjem cvijeća, učenjeme Fatihe i odavanjem počasti.

Na Centralnom šehidskom spomen obilježju u Bosanskoj Krupi polaganju cvijeća, učenju Fatihe i odavanju počasti prisustvovali su predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti Grada Bosanska Krupa,zakonodavne vlasti USK, predstavnici udruženja proisteklih iz proteklog odbrambeno-oslobodilačkog rata i građani.

Sutra, 15. aprila, u 10,30 planirana je posjeta kasarni “Adil Bešić” u Bihaću i prezentacija urađenih radova na izgradnji muzeja 2. pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga BiH. Od 11,30 sati planiran je obilazak Centralnog spomen obilježja “Humci” u Bihaću, učenje Jasina i Fatihe, polaganje cvijeća i odavanje počasti na obilježju Humci, Katoličkom groblju i mezaru dr.Irfana Ljubijankića.

Od 17,45 sati planirano je polaganje cvijeća na Centralnom spomen obilježju šehidima i poginulim borcima Grada Cazina, a u 18,00 sati bit će upriličena Svečana akademija povodom 30.godišnjice formiranja Armije RBiH koja će se održati u Sali Kulturnog centra Cazin.

 

Podijeli ovaj članak