U Bos.Krupi održan protest podrške

1 min. čitanja

Udruženje Ujedinjene žene su u subotu, na Trgu Alije Izetbegovića, organizirale mirne proteste kao podršku protestima u Sarajevu za Dženana i Davida, za sve one koji nisu mogli da otputuju i tako podrže već dugogodišnju borbu Muriza Memića i Davora Dragičevića i njihovih porodica.

Gradjani okupljeni na trgu držali su transparente s imenima ubijenih Dženana, Davida, Denisa, Edite, Selme, tražeći pravdu i istinu. Polusatnim mirnim protestima, poručili su nadležnim organima da je ovo borba svih nas, naše djece i unučadi, da je ovo borba za istinu i pravdu i konačni smiraj ove dvije familije, koje već niz godina traže istinu.

‘Čije će dijete biti slijedeće? Da li možemo računati na državu, na nadležne organe, na pravdu?’ Sve su to pitanja koja su i ovog puta kako na protestima u Sarajevu tako i u Bosanskoj Krupi, bila pitana?!

Dvadeseti po redu protesti u Sarajevu okupili su hiljade ljudi iz čitave Bosne i Hercegovine, a u Bosanskoj Krupi ovo su prvi protesti koji podržavaju ovu inicijativu i podrška su za svu djecu, za sve one koji traže istinu i pravdu, navode iz Udruženja.

Podijeli ovaj članak