Sutra se konstituiše Gradsko vijeće Grada Bosanska Krupa

1 min. čitanja

Za sutra je u Bosanskoj Krupi zakazano održavanje i konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Grada Bosanska Krupa i I redovne sjednice.

Kao što je poznato općina Bosanska Krupa je nedavno proglašena Gradom pa se u skladu sa tim moraju mijenjati akti općine, Općinska uprava će od sada biti Gradska, a Općinsko vijeće Gradsko vijeće.

Odmah nakon konstituirajuće održaće se i prva redovna sjednica Gradskog vijeća na čijem dnevnom redu je dvanaest tačaka medju kojima Prijedlog odluke o izmjenama i dopuni Budžeta Općine Bosanska Krupa za ovu godinu, više prijedloga odluka o upravljanju primarnim i sekundarnim cjevovodima koji su na području Općine nedavno i dovršeni.

Na dnevnom redu je i Prijedlog rješenja o imenovanju Nadzornog odbora Turističke zajednice, prijedlozi odluka o zaštiti izvorišta „Ade“ i „Luke“, Izvještaj o izvršenju prihoda i rashoda za period 01.01.-31.12.2021. godine kao i izvještaj i program rada Sportskog saveza. Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća zakazana je za 15,30 sati, dok je prva redovna odmah nakon.

RadioBK

Podijeli ovaj članak