Sutra otvor novoizgrađene zgrade JU“Opća gimnazija“ Bosanska Krupa

1 min. čitanja

U sklopu obilježavanja 26. godišnjice oslobođenja Bosanske Krupe, sutra, 17. septembra, u 15.00 sati bit će upriličen i svečani otvor novoizgrađene zgrade JU Opća gimnazija Bosanska Krupa.

Nakon dugih 11 godina, jedan od najkompleksnijih i najskupljih projekata u koji se Općina Bosanska Krupa „upustila“ u poslijeratnom periodu, konačno je završen. Nova zgrada Opće gimnazije „Bosanska Krupa“, urađena po savremenim evropskim standardima, ispunjava sve funkcionalne i prostorne zahtjeve njenih budućih korisnika. Pored učionica, kabineta, kancelarija, kotlovnice i drugih pomoćnih prostorija, zgrada raspolaže sa dva sanitarna čvora namijenjena invalidnim licima kao i prostorom predviđenim za dnevni boravak učenika, namijenjen ispunjavanju njihova slobodnog vremena te realizaciji vannastavnih aktivnosti i sekcija. Novi objekt Opće gimnazije „Bosanska Krupa“, zgrada je kojom se, kako kažu iz uprave škole, ne bi postidile ni puno razvijenije evropske zemlje.

11 godina biti bez vlastitog objekta, ili, kako je za naše gimnazijalce postalo uobičajeno reći, „biti podstanar“ nije malo, ali ono što je sada bitno jeste da će taj, kako ističe Enes Mesić, profesor ove škole, „dvanaest godina sanjani san sad konačno, akobogda, biti dosanjan – na veliku radost nas zaposlenih, ali i sadašnjih i svih budućih učenika ove škole.“

 

RadioBK

Podijeli ovaj članak