Sjajne vijesti iz Gradačca -zlato i bronza u Bosansku Krupu

2 min. čitanja

Državno prvenstvo za seniore, veterane i parakaratiste održano je tokom vikenda u organizaciji Karate saveza BiH u Gradačcu i KBS „Zmaj“. Nastupilo je 169 takmičara iz 50 karate klubova,a među njima i Karate klub “Feniks” iz Bosanske Krupe.

“Na karate prvenstvu za seniore koje je danas održano u Gradačcu osvojili smo dvije medalje.Senaid Veladžić je osvojio zlatnu medalju čime je izborio pravo na naslov prvaka države u kategoriji kate seniori, a Iman Begić je osvojila broncu u kategoriji borbe seniorke -55 kg.”-riječi su trenera Muje Begića,trenera Karate kluba “Feniks”

Senaid Veladžić če tako s trenerom narednog mjeseca u Poreč.na 56. Europsko seniorsko prvenstvo u karateu kao jedan od najvažnijih i najvećih sportskih događaja u Republici Hrvatskoj u 2021.godini .U Poreču, u terminu od 19~23.maja okupiti nacionalne delegacije iz 52 europske države s više od 1200 akreditiranih osoba.

Ujedno,to prvenstvo je posljednji kvalifikacijski turnir za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju te upravo na temelju te činjenice, ovo prvenstvo u Poreču okupit će elitu sportašica i sportaša starog kontinenta u seniorskom kareteu !Vidjećemo hoće li nas Senaid Veladžić samo stjecati iskustvo ili će nas obradovati još jednim uspjehom na ovom takmičenju sa svojim trenerom.I jedno I drugo je veliki uspjeh..Državni je prvak BiH u katama za 2021. !Do tada čestitke Senaidu za zlato i Iman za bronzu.!

RadioBK

Podijeli ovaj članak