SERVISNE INFORMACIJE za period od 29.09. do 02.10.2023. godine

2 min. čitanja

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

01.10. u 13,15 sati ul.Radnička SN-uslijed neprilagođene brzine uslovima i stanju na putu slijetanje put.motornog vozila s kolovoza i udar u saobraćajni znak. Materijalna šteta. Uviđaj izvršen. Vozač alkotestiran i u alkoholiziranom stanju lišen slobode i zadržan. Oduzeta mu vozačka dozvola i isključen je iz saobraćaja. Prekršajni nalog na 1 lice.

Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu nijeimala intervencija i dojava o požaru. Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 96 pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo upućeno 13 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

JKP“10. Juli ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području grada zadovoljavajuća. Danas nema planskih prekida u isporuci vode.

Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području grada u proteklom periodu zadovoljavajuća. Danas od 09,00 do 16,00 sati planski prekid u isporuci električne energije na TS Oraščani II. Radovi na trafostanici.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   grada   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području Grada prohodne,uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po suhim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na magistralnom putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos. Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima i stanju na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

Hidro-meteorološka mjerenja na području grada Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 10 C , vlažnost zraka 74 % , dok je vodostaj rijeke Une 34 cm (NV).

Podijeli ovaj članak