SERVISNE INFORMACIJE za period od 05.03. do 08.03.2021.

3 min. čitanja

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

06.03. u 16,25 sati Ćevanuše saobraćajna nezgoda – uslijed neprilagođene brzine uslovima i stanju na putu slijetanje put.motornog vozila s kolovoza. Materijalna šteta. Uviđaj izvršen. Prekršajni nalog na 1 lice.

U 19,40 sati ul.Prvomajska narušavanje javnog reda i mira fizičkim napadom na drugo lice od strane 1 lica.Prekršajni nalog na 1 lice.

Vatrogasna jedinica izvještava da je imala intervencija i dojava o požaru:

05.03 u 18,58 sati Ponorci požar drvenog stuba NN mreže. Na požar izašla dva vatrogasca sa vatrogasnim vozilom. Požar ugašen u 19,40 sati.

U 19,55 sati Vranjska požar niskog rastinja . Na požar izašla dva vatrogasca sa vatrogasnim vozilom. Požar ugašen u 20,50 sati.

07.03. u 19,10 sati reon Turske vode 102 odjel požar šume. Na požar izašla dva vatrogasca sa vatrogasnim vozilom. Požar ugašen u 21,00 sati.

Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 65 pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo upućeno 11 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

JKP“10. Juli ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća.Danas nema planskih prekida.

Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća. Danas nema planskih prekida u isporuci električne energije.

Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopćava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među – gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po suhim i mjestimično vlažnim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka -4 C , vlažnost zraka 67 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 66 cm, u Bosanskoj Otoci 104 cm (NV).

Podijeli ovaj članak