SERVISNE INFORMACIJE za period od 05.02. do 08.02.2021

4 min. ─Źitanja

Policijska stanica Bos. Krupa obavje┼ítava da su u proteklom periodu zabilje┼żili slijede─çe:

06.02. u 23,30 sati Jezerski naru┼íavanje javnog reda i mira naro─Źito drskim pona┼íanjem od strane 2 lica. Prekr┼íajni nalog na 2 lica.

U 22,20 sati Bos.Otoka ul.Oto─Źkih heroja saobra─çajna nezgoda – uslijed neprilago─Ĺene brzine uslovima i stanju na putu do┼ílo do pada voza─Źa sa motocikla.1 lice zadobilo lak┼íe tjelesne povrede. Materijalna ┼íteta. Uvi─Ĺaj izvr┼íen. Prekr┼íajni nalog na 1 lice.

Vatrogasna jedinica izvje┼ítava da je imala intervencija i dojava o po┼żaru 07.02. u 12,40 sati Krivodol po┼żar niskog rastinja. Po┼żar uga┼íen u 15,00 sati.

U 13,40 sati Vranjska po┼żar niskog rastinja. Po┼żar uga┼íen u 15,00 sati.

U 19,00 sati Ba┼ítra Babinovac po┼żar niskog rastinja i ┼íume . Po┼żar uga┼íen u 21,00 sati.

U 20,20 sati ┼áujnovac po┼żar niskog rastinja.Po┼żar uga┼íen u 21,15 sati.

U 21,15 sati Gornji Petrovi─çi po┼żar niskog rastinja i ┼íume . Po┼żar uga┼íen u 00,30 sati.

U 21,20 sati Lipik po┼żar niskog rastinja. Po┼żar uga┼íen u 22,30 sati.

Hitna slu┼żba Doma zdravlja Bos. Krupa saop─çava da je u proteklom periodu pregledala 68 pacijenata, za KB ÔÇťDr. I. Ljubijanki─çÔÇŁ je bilo upu─çeno 13 lica. Na porodili┼ítu nije bilo prinova.

JKPÔÇť10. Juli ÔÇŁBos. Krupa saop─çava da je isporuka vode u proteklom periodu na podru─Źju op─çine zadovoljavaju─ça. Danas od 08,00 do 12,00 sati planski prekida u isporuci vode u naselju ┼áabi─çi. Radovi na mre┼żi.

Elektro-distribucija izvje┼ítava da je isporuka elektri─Źne energije na podru─Źju op─çine u proteklom periodu zadovoljavaju─ça. Danas nema planskih prekida u isporuci elektri─Źne energije.

Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saop─çava da se autobusni saobra─çaj u lokalnim i me─Ĺu – gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vo┼żnje.

Slu┼żbe┬á┬á za┬á┬á odr┼żavanje┬á┬á puteva┬á┬á na┬á┬á podru─Źju┬á┬á op─çine┬á┬á Bosanska┬á┬á Krupa┬á┬á obavje┼ítavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na podru─Źju op─çine prohodne, uslovi odvijanja saobra─çaja su dobri, saobra─çaj na svim putnim pravcima odvija po mjestimi─Źno vla┼żnim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Biha─ç-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugro┼żavaju bezbjednost saobra─çaja, a koji se ─Źiste i uklanjaju.

Preporu─Źuje se oprezna vo┼żnja na svim putnim pravcima, prilago─Ĺavanje brzine uslovima na putevima i po┼ítivanje saobra─çajnih propisa i ograni─Źenja.

Hidro-meteorolo┼íka mjerenja na podru─Źju op─çine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljede─çe: temperatura zraka 9 C , vla┼żnost zraka 95 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 137 cm, u Bosanskoj Otoci 178 cm (NV).

Prognoza vremena

Jutros u Bosni i Hercegovini preovladava obla─Źno vrijeme. Ki┼ía pada u ve─çem dijelu zemlje. Djelomi─Źno vedro je na podru─Źju Krajine.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (┬░C): Bjela┼ínica 0; Drvar i Ivan-sedlo 7; Livno 8; Bugojno, Sanski Most, Sarajevo i Zenica 9; Grude, Jajce i Prijedor 10; Bijeljina, Doboj, Grada─Źac i Tuzla 11; Banja Luka, Biha─ç i Mostar 12; Stolac i Trebinje 13; Neum 15┬░C.
Danas ─çe u Bosni i Hercegovini preovladavati prete┼żno obla─Źno vrijeme sa ki┼íom. Ja─Źe padavine prije podne. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje obla─Źnosti i prestanak padavina. Vjetar umjerene ja─Źine ju┼żnog i jugozapadnog smjera, povremeno sa jakim udarima juga. Najvi┼ía dnevna temperatura zraka ve─çinom izme─Ĺu 8 i 15┬░C.

Biometeorolo┼íka prognoza je nepovoljna. Usljed nestabilnih vremenskih prilika, ve─çina populacije bi─çe lo┼íijeg raspolo┼żenja, a tegobe kod hroni─Źnih bolesnika i meteoropata ─çe se poja─Źati. Po┼żeljno je umanjiti boravak na otvorenom i ne pretjerivati sa aktivnostima. U─Źesnicima u saobra─çaju sugeri┼íemo oprezniju vo┼żnju.

Podijeli ovaj ─Źlanak