SERVISNE INFORMACIJE za period od 05.02. do 08.02.2021

4 min. čitanja

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

06.02. u 23,30 sati Jezerski narušavanje javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem od strane 2 lica. Prekršajni nalog na 2 lica.

U 22,20 sati Bos.Otoka ul.Otočkih heroja saobraćajna nezgoda – uslijed neprilagođene brzine uslovima i stanju na putu došlo do pada vozača sa motocikla.1 lice zadobilo lakše tjelesne povrede. Materijalna šteta. Uviđaj izvršen. Prekršajni nalog na 1 lice.

Vatrogasna jedinica izvještava da je imala intervencija i dojava o požaru 07.02. u 12,40 sati Krivodol požar niskog rastinja. Požar ugašen u 15,00 sati.

U 13,40 sati Vranjska požar niskog rastinja. Požar ugašen u 15,00 sati.

U 19,00 sati Baštra Babinovac požar niskog rastinja i šume . Požar ugašen u 21,00 sati.

U 20,20 sati Šujnovac požar niskog rastinja.Požar ugašen u 21,15 sati.

U 21,15 sati Gornji Petrovići požar niskog rastinja i šume . Požar ugašen u 00,30 sati.

U 21,20 sati Lipik požar niskog rastinja. Požar ugašen u 22,30 sati.

Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 68 pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo upućeno 13 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

JKP“10. Juli ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća. Danas od 08,00 do 12,00 sati planski prekida u isporuci vode u naselju Šabići. Radovi na mreži.

Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća. Danas nema planskih prekida u isporuci električne energije.

Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopćava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među – gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po mjestimično vlažnim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 9 C , vlažnost zraka 95 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 137 cm, u Bosanskoj Otoci 178 cm (NV).

Prognoza vremena

Jutros u Bosni i Hercegovini preovladava oblačno vrijeme. Kiša pada u većem dijelu zemlje. Djelomično vedro je na području Krajine.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica 0; Drvar i Ivan-sedlo 7; Livno 8; Bugojno, Sanski Most, Sarajevo i Zenica 9; Grude, Jajce i Prijedor 10; Bijeljina, Doboj, Gradačac i Tuzla 11; Banja Luka, Bihać i Mostar 12; Stolac i Trebinje 13; Neum 15°C.
Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Jače padavine prije podne. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti i prestanak padavina. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera, povremeno sa jakim udarima juga. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 8 i 15°C.

Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Usljed nestabilnih vremenskih prilika, većina populacije biće lošijeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će se pojačati. Poželjno je umanjiti boravak na otvorenom i ne pretjerivati sa aktivnostima. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

Podijeli ovaj članak