SERVISNE INFORMACIJE za period od 02.12. do 05.12.2022.

3 min. ─Źitanja

Policijska stanica Bos. Krupa obavje┼ítava da su u proteklom periodu zabilje┼żili slijede─çe:

02.12. u 19,50 sati Jezerski naru┼íavanje javnog reda i mira naro─Źito drskim pona┼íanjem od strane 1 lica. 1 Lice u pijanom stanju li┼íeno slobode i zadr┼żano. Prekr┼íajni nalog na 1 lice.

U 20,15 sati ul.1 BKB ugostiteljski objekat kod Merzeta naru┼íavanje javnog reda i mira naro─Źito drskim pona┼íanjem od strane 1 lica i davanjem alkohola o─Źigledno pijanom licu od strane 1 lica. 1 Lice u pijanom stanju li┼íeno slobode i zadr┼żano. Prekr┼íajni nalog na 2 lica.

U 23,40 sati Bos.Krupa na putu M-14 saobra─çajna nezgoda – uslijed neprilago─Ĺene brzine uslovima i stanju na putu slijetanje put.motornog vozila s kolovoza. 1 lice zadobilo LTP. 1 Lice u pijanom stanju li┼íeno slobode i zadr┼żano. Materijalna ┼íteta. Uvi─Ĺaj izvr┼íen. Prekr┼íajni nalog na 1 lice.

03.12. u 14,30 sati Jezerski lokalni put saobra─çajna nezgoda – sudar dva put.motorna vozila. 2 lica zadobila LTP. Materijalna ┼íteta. Uvi─Ĺaj izvr┼íen. Prekr┼íajni nalog na 1 lice.

Vatrogasna jedinica izvje┼ítava da nije imala intervencija i dojava o po┼żaru.

Hitna slu┼żba Doma zdravlja Bos. Krupa saop─çava da je u proteklom periodu pregledala 86 pacijenata, za KB ÔÇťDr. I. Ljubijanki─çÔÇŁ je bilo upu─çeno 14 lica.

JKPÔÇť10. Juli ÔÇŁBos. Krupa saop─çava da je isporuka vode u proteklom periodu na podru─Źju grada zadovoljavaju─ça. Danas nema planskih prekida u isporuci vode.

Elektro-distribucija izvje┼ítava da je isporuka elektri─Źne energije na podru─Źju grada u proteklom periodu zadovoljavaju─ça. Danas nema planskih prekida u isporuci elektri─Źne energije.

Slu┼żbe┬á┬á za┬á┬á odr┼żavanje┬á┬á puteva┬á┬á na┬á┬á podru─Źju┬á┬á grada┬á┬á Bosanska┬á┬á Krupa┬á┬á obavje┼ítavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na podru─Źju Grada prohodne, uslovi odvijanja saobra─çaja su dobri, saobra─çaj na svim putnim pravcima odvija mokrim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Biha─ç-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugro┼żavaju bezbjednost saobra─çaja, a koji se ─Źiste i uklanjaju.

Preporu─Źuje se oprezna vo┼żnja na svim putnim pravcima, prilago─Ĺavanje brzine uslovima na putevima i po┼ítivanje saobra─çajnih propisa i ograni─Źenja.

Hidro-meteorolo┼íka mjerenja na podru─Źju grada Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljede─çe: temperatura zraka 3┬░C , vla┼żnost zraka 100 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 128 cm, u Bosanskoj Otoci 172 cm (NV).

Podijeli ovaj ─Źlanak