Servisne informacije za period od 01.12. do 04.12.2023. godine

2 min. ─Źitanja

Policijska stanica Bos. Krupa obavje┼ítava da je u proteklom periodu zabilje┼żeno slijede─çe:

Dana, 01.12. u 15.30 sati, do┼ílo je do naru┼íavanja javnog reda i mira u naselju Pi┼ítaline od strane 1 lica, naro─Źito drsko pona┼íanje istom uru─Źen prekr┼íajni nalog.

Vatrogasna jedinica izvje┼ítava da nije imala intervencija i dojava o po┼żaru.

Hitna slu┼żba Doma zdravlja Bos. Krupa saop─çava da je u proteklom periodu pregledala 82 pacijenata, za KB ÔÇťDr. I. Ljubijanki─çÔÇŁ je bilo upu─çeno 13 lica.

JKPÔÇť10. Juli ÔÇŁBos. Krupa saop─çava da je isporuka vode u proteklom periodu na podru─Źju grada zadovoljavaju─ça. Danas nema planskih prekida u isporuci vode.

Elektro-distribucija isporuka elektri─Źne energije na podru─Źju grada u proteklom periodu zadovoljavaju─ça.

– OC CZ nije dobio informaciju o mogu─çim planskim zastojima.

Slu┼żbe┬á┬á za┬á┬á odr┼żavanje┬á┬á puteva┬á┬á na┬á┬á podru─Źju┬á┬á grada┬á┬á Bosanska┬á┬á Krupa┬á┬á obavje┼ítavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na podru─Źju Grada prohodne,uslovi odvijanja saobra─çaja su dobri, saobra─çaj na svim putnim pravcima odvija se po mjestimi─Źno mokrim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na magistralnom putu M-14 (od 22-28 km), Biha─ç-Bos. Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugro┼żavaju bezbjednost saobra─çaja, a koji se ─Źiste i uklanjaju.

Preporu─Źuje se oprezna vo┼żnja na svim putnim pravcima, prilago─Ĺavanje brzine uslovima i stanju na putevima, po┼ítivanje saobra─çajnih propisa, ograni─Źenja i no┼íenje zimske opreme.

Hidro-meteorolo┼íka mjerenja na podru─Źju grada Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljede─çe: temperatura zraka -2┬░C , vla┼żnost zraka 81 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 123 cm, u Bosanskoj Otoci 161 cm, a rijeke Kru┼ínice 163,1 cm (NV).

Podijeli ovaj ─Źlanak