SERVISNE INFORMACIJE za period 19. 05. do 22.05.2023. godine

4 min. ─Źitanja

Policijska stanica┬á Bos. Krupa obavje┼ítava da je u proteklom periodu zabilje┼żeno slijede─çe:

19.5. u 16,30 sati ul.Pazad┼żik naru┼íavanje JRiM-a naro─Źito drskim pona┼íanjem od strane 1 lica koji je bio u alkoholiziranom stanju.Li┼íen slobode i zadr┼żan.Prekr┼íajni nalog na 1 lice.U 19,25 sati ul.511 Slavne bbr.parking prostor SN-udar put.motornog vozila u parkirano put.motorno vozilo te se isti vozilom udaljio sa lica mjesta.Materijalna ┼íteta.Uvi─Ĺaj izvr┼íen.Voza─Ź i vozilo prona─Ĺeni.Prekr┼íajni nalog na 1 lice.20.05. u 06,45 sati ┬áSN-sudar dva put.motorna vozila.Dva lica zadobila TTP.Materijalna ┼íteta.Uvi─Ĺaj izvr┼íen.KD-te┼íka krivi─Źna djela protiv sigurnosti javnog prometa na voza─Źa koji je prouzrokovao saobra─çajnu nesre─çu.Izvje┼ítaj kantonalnom tu┼żila┼ítvu o po─Źinjenom KD-u.U 20,40 sati ul.511 Slavne bbr.naru┼íavanje JRiM-adrskim pona┼íanjem od strane 1 lica.Prekr┼íajni nalog na 1 lice.U 23,10 sati ul.Mar┼íala Tita naru┼íavanje JRiM-a naro─Źito drskim pona┼íanjem,omalova┼żavanjem i omatanjem OSL i nepostupanjem po naredbi OSL-a od strtane 1 lica.Lice u alkoholiziranom stanju li┼íeno slobode i zadr┼żano.Prekr┼íajni nalog na 1 lice.21.5 u 09,20 sati ul.Radni─Źka SN-udar put.motornog vozila u pje┼íaka.1 lice zadobilo LTP.Uvi─Ĺaj izvr┼íen.Prekr┼íajni nalog na 1 lice.U 15,15 sati ul.Oto─Źkih Heroja SN-sudar put.motornog vozila i motocikla.1 lice zadobilo LTP.Uvi─Ĺaj izvr┼íen.Prkr┼íajni nalog na 1 lice.U 22,15 sati Mahmi─ça most SN-sudar dva put.motorna vozila.1 voza─Ź u alkoholiziranom stanju li┼íen slobode i zadr┼żan.Materijalna ┼íteta.Uvi─Ĺaj izvr┼íen.Prekr┼íajni nalog na 1 lice.

Vatrogasna jedinica izvje┼ítava da jeimala intervencija na pru┼żanju pomo─çi stanovni┼ítvu na poplavljenim podru─Źjima anga┼żovanjem na ┬áispumpavanju vode iz poplavljenih stambenih i poslovnih prostora i pomo─çi ugro┼żenom stanovni┼ítvu.20.5. u 06,45 sati tehni─Źka intervencija na izvla─Źenju povrije─Ĺenog lica iz put.motornog vozila.Dva vatrogasca sa vatrogasnim vozilom.Povrije─Ĺeno lice izvu─Źeno u 07,10 sati intervencija zavr┼íila sapiranjem kolovoza u 10,15 sati.21,5, u 22,22 sati Pendrekovac po┼żar napu┼ítenog stambenog objekta.Na po┼żar iza┼íla dva vatrogasca sa vatrogasnim vozilom.Po┼żar uga┼íen u 23,25 sati.

Hitna┬á slu┼żba┬á Doma┬á zdravlja┬á Bos. Krupa┬á saop─çava┬á da┬á je┬á u proteklom periodu┬á pregledala 29pacijenata, za┬á KB ÔÇťDr. I. Ljubijanki─çÔÇŁ je bilo┬á upu─çeno 1 lice. Na porodili┼ítu nije bilo prinova.

JKPÔÇť10. Juli ÔÇŁBos. Krupa┬á saop─çava┬á da┬á je┬á isporuka vode┬á u┬á proteklom periodu┬á na podru─Źju grada zadovoljavaju─ça .Danas nema planski prekida u isporuci vode.

Elektro-distribucija izvje┼ítava da je isporuka elektri─Źne energije na podru─Źju grada u proteklom periodu zadovoljavaju─ça.Danas nema planskih prekida u isporuci elektri─Źne energije.

Slu┼żbe┬á┬á za┬á┬á odr┼żavanje┬á┬á puteva┬á┬á na┬á┬á podru─Źju┬á┬á grada┬á┬á Bosanska┬á┬á Krupa┬á┬á obavje┼ítavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na podru─Źju Grada prohodne,uslovi odvijanja saobra─çaja su dobri, saobra─çaj na svim putnim pravcima odvija se po suhim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na magistralnom putu M-14 (od 22-28 km), Biha─ç-Bos. Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugro┼żavaju bezbjednost saobra─çaja, a koji se ─Źiste i uklanjaju.

Preporu─Źuje se oprezna vo┼żnja na svim putnim pravcima, prilago─Ĺavanje brzine uslovima i stanju na putevima i po┼ítivanje saobra─çajnih propisa i ograni─Źenja.

Hidro-meteorolo┼íka mjerenja na podru─Źju grada Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljede─çe: temperatura zraka 12 C , vla┼żnost zraka 86 %.

U izvje┼ítajnom periodu do┼ílo do opadanja vodostaja, rijeka Una i Kru┼ínice i povla─Źenja u svoja korita.U naselju Ivanjska nakon povla─Źenja rijeke Une do┼ílo do o┼íte─çenja lokalnog puta koji je zatvoren za saobra─çaj.┬á

Podijeli ovaj ─Źlanak