SERVISNE INFORMACIJE za period 19. 05. do 22.05.2023. godine

Dodaj komentar
4 min. čitanja

Policijska stanica  Bos. Krupa obavještava da je u proteklom periodu zabilježeno slijedeće:

19.5. u 16,30 sati ul.Pazadžik narušavanje JRiM-a naročito drskim ponašanjem od strane 1 lica koji je bio u alkoholiziranom stanju.Lišen slobode i zadržan.Prekršajni nalog na 1 lice.U 19,25 sati ul.511 Slavne bbr.parking prostor SN-udar put.motornog vozila u parkirano put.motorno vozilo te se isti vozilom udaljio sa lica mjesta.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Vozač i vozilo pronađeni.Prekršajni nalog na 1 lice.20.05. u 06,45 sati  SN-sudar dva put.motorna vozila.Dva lica zadobila TTP.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.KD-teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa na vozača koji je prouzrokovao saobraćajnu nesreću.Izvještaj kantonalnom tužilaštvu o počinjenom KD-u.U 20,40 sati ul.511 Slavne bbr.narušavanje JRiM-adrskim ponašanjem od strane 1 lica.Prekršajni nalog na 1 lice.U 23,10 sati ul.Maršala Tita narušavanje JRiM-a naročito drskim ponašanjem,omalovažavanjem i omatanjem OSL i nepostupanjem po naredbi OSL-a od strtane 1 lica.Lice u alkoholiziranom stanju lišeno slobode i zadržano.Prekršajni nalog na 1 lice.21.5 u 09,20 sati ul.Radnička SN-udar put.motornog vozila u pješaka.1 lice zadobilo LTP.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.U 15,15 sati ul.Otočkih Heroja SN-sudar put.motornog vozila i motocikla.1 lice zadobilo LTP.Uviđaj izvršen.Prkršajni nalog na 1 lice.U 22,15 sati Mahmića most SN-sudar dva put.motorna vozila.1 vozač u alkoholiziranom stanju lišen slobode i zadržan.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

Vatrogasna jedinica izvještava da jeimala intervencija na pružanju pomoći stanovništvu na poplavljenim područjima angažovanjem na  ispumpavanju vode iz poplavljenih stambenih i poslovnih prostora i pomoći ugroženom stanovništvu.20.5. u 06,45 sati tehnička intervencija na izvlačenju povrijeđenog lica iz put.motornog vozila.Dva vatrogasca sa vatrogasnim vozilom.Povrijeđeno lice izvučeno u 07,10 sati intervencija završila sapiranjem kolovoza u 10,15 sati.21,5, u 22,22 sati Pendrekovac požar napuštenog stambenog objekta.Na požar izašla dva vatrogasca sa vatrogasnim vozilom.Požar ugašen u 23,25 sati.

Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bos. Krupa  saopćava  da  je  u proteklom periodu  pregledala 29pacijenata, za  KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo  upućeno 1 lice. Na porodilištu nije bilo prinova.

JKP“10. Juli ”Bos. Krupa  saopćava  da  je  isporuka vode  u  proteklom periodu  na području grada zadovoljavajuća .Danas nema planski prekida u isporuci vode.

Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području grada u proteklom periodu zadovoljavajuća.Danas nema planskih prekida u isporuci električne energije.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   grada   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području Grada prohodne,uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po suhim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na magistralnom putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos. Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima i stanju na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

Hidro-meteorološka mjerenja na području grada Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 12 C , vlažnost zraka 86 %.

U izvještajnom periodu došlo do opadanja vodostaja, rijeka Una i Krušnice i povlačenja u svoja korita.U naselju Ivanjska nakon povlačenja rijeke Une došlo do oštećenja lokalnog puta koji je zatvoren za saobraćaj. 


Podijeli ovaj članak
Dodaj komentar
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare