Servisne informacije za dan 27.10.2023. godine

3 min. ─Źitanja

Policijska stanica Bos. Krupa obavje┼ítava da je u proteklom periodu zabilje┼żeno slijede─çe:

U 10,00 sati ul.Bosanska pretres porodi─Źne ku─çe 1 lica, na─Ĺena roba tra┼żena naredbom, lice li┼íeno slobode i zadr┼żano. KD-posjedovanje i omogu─çavanje u┼żivanja opojnih droga od strane 1 lica. Izvje┼ítaj kantonalnom tu┼żila┼ítvu o po─Źinjenom KD-u protiv 1 lica.

Vatrogasna jedinica izvje┼ítava da u proteklom periodu nijeimala intervencija i dojava o po┼żaru.

Hitna slu┼żba Doma zdravlja Bos. Krupa saop─çava da je u proteklom periodu pregledala 32 pacijenata, za KB ÔÇťDr. I. Ljubijanki─çÔÇŁ je bilo upu─çeno 5 lica.

JKPÔÇť10. Juli ÔÇŁBos. Krupa saop─çava da je isporuka vode u proteklom periodu na podru─Źju grada zadovoljavaju─ça. Ju─Źe od 19,00 danas do 15,00 sati planski prekida u isporuci vode u naselju Stari grad Jezerski. Sanacija kvara na mre┼żi.

Od 08,00 do 12,00 sati u naselju Polje Jezerski i od 09,00 do 12,00 sati u naseljima Emri─ça brod i Ataji─çi. Radovi na mre┼żi.

Elektro-distribucija izvje┼ítava da je isporuka elektri─Źne energije na podru─Źju grada u proteklom periodu zadovoljavaju─ça. Danas od 09,00 do 11,00 sati planski prekid u isporuci elektri─Źne energije na TS Ljusina ┼íkola i od 13,30 do 14,30 sati na TS Govedarnica 1. Radovi na nisko naponskoj mre┼żi.

Slu┼żbe┬á┬á za┬á┬á odr┼żavanje┬á┬á puteva┬á┬á na┬á┬á podru─Źju┬á┬á grada┬á┬á Bosanska┬á┬á Krupa┬á┬á obavje┼ítavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na podru─Źju Grada prohodne,uslovi odvijanja saobra─çaja su dobri, saobra─çaj na svim putnim pravcima odvija se po mokrim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na magistralnom putu M-14 (od 22-28 km), Biha─ç-Bos. Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugro┼żavaju bezbjednost saobra─çaja, a koji se ─Źiste i uklanjaju.

Preporu─Źuje se oprezna vo┼żnja na svim putnim pravcima, prilago─Ĺavanje brzine uslovima i stanju na putevima i po┼ítivanje saobra─çajnih propisa i ograni─Źenja.

Hidro-meteorolo┼íka mjerenja na podru─Źju grada Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljede─çe: temperatura zraka 21┬░C , vla┼żnost zraka 84 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 84 cm, u Bosanskoj Otoci 119 cm, a rijeke Kru┼ínice 101,7 cm (NV).

Podijeli ovaj ─Źlanak