SERVISNE INFORMACIJE za dan 27.01.2021

3 min. čitanja

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da u proteklom periodu nije bilo narušavanja JRiM, SN kao ni KD-a.

Vatrogasna jedinica izvještava da nije imalaintervencija i dojava o požaru.

Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 19 pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić”je bilo upućeno 5 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća.Danas nema planskih prekidau isporuci vode.

Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća.Danas zbog kvarova prekid u isporuci električne energije na dalekovidima Ivanjska,Glodna i Pučenik.Otklanjanje kvarova u toku.

Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopćava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među – gradskim linijama u proteklom perioduodvija po redu vožnje.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija pozaleđenim i klizavimkolovozima.Ekipe putne operative čiste kolovoz i posipaju abrezivnim materijalima.Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka -4C , vlažnost zraka 63% , dok je vodostaj rijeke Une 161 cm (NV).

Prognoza vremena

Jutros je u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom. U Hercegovini je pretežno vedro.
Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C):
Drvar -10;
Bihać -7;
Ivan-sedlo -6;
Bugojno -5;
Jajce i Sarajevo -4;
Livno, Sanski Most i Široki Brijeg -3;
Banja Luka, Prijedor, Trebinje, Tuzla i Zenica -2;
Bijeljina, Doboj, Gradačac i Grude 0;
Mostar 2;
Neum 3°C.
Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 939Pa, za 5hPa je manji od normalnog i raste.

Danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najviše sunčanog vremena na jugu zemlje. U Bosni će padati slab snijeg, uglavnom prije podne. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 4°C, na jugu zemlje od 5 do 8°C.
U Sarajevu pretežno oblačno sa slabim snijegom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 0°C.

Podijeli ovaj članak