SERVISNE INFORMACIJE za dan 26.10.2022.

3 min. čitanja

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 11,10 sati ul.Otočkih heroja narušavanje javnog reda i mira prosijačenjem od strane 1 lica. Prekršajna prijava na 1 lice.

U vremenskom periodu od 06,00 do 07,30 sati Trg Avde Ćuka ispred dječijeg vrtića saobraćajna nezgoda – NN vozač sa NN vozilom vršeći radnju vožnjom unazad udar u parkirano put.motorno vozilo te se nakon toga udaljio sa lica mjesta. Uviđaj izvršen. Po pronalasku NN vozača i NN vozila biće poduzete zakonom propisane mjere i radnje.

U 09,50 sati prijava da je u noći sa 24 na 25.10 na lokalnom putu kod asfaltne baze firme KOV-GRAD se dogodila saobraćajna nezgoda – NN vozač sa NN vozilom udario u parkirano teretno motorno vozilo te se nakon toga udaljio sa lica mjesta. Uviđaj izvršen. Po pronalasku NN vozača i NN vozila biće poduzete zakonom propisane mjere i radnje.

Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.

Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 28 pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo upućeno 7 lica.

JKP“10. Juli ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području grada zadovoljavajuća. Danas nema planskih prekida u isporuci vode.

Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području grada u proteklom periodu zadovoljavajuća. Danas od 09,00 do 12,00 sati planski prekida u isporuci električne energije na dalekovodu Jasenica. Radovi na dalekovodu., i od 09,30 do 15,30 sati u dijelu ul.511 Slavne bbr. Radovi na niskonaponskoj mreži.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   grada   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području Grada prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po suhim i mjestimično vlažnim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

Hidro-meteorološka mjerenja na području grada Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 10°C , vlažnost zraka 97 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 21 cm, u Bosanskoj Otoci 69 cm (NV).

Podijeli ovaj članak