SERVISNE INFORMACIJE za dan 24.03.2022.

3 min. čitanja

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da u proteklom periodu nije bilo narušavanja javnog reda i mira, saobraćajnih nezgoda kao ni krivičnih djela.

Vatrogasna jedinica izvještava da je imala intervencija i dojava o požaru u 10,45 sati Krivodol požar niskog rastinja Na požar izašla dva vatrogasca sa vatrogasnim vozilom. Požar ugašen u 11,50 sati.

U 12,15 sati Jezerski požar šume. Na požar izašla dva vatrogasca sa vatrogasnim vozilom. Požar ugašen u 13,10 sati.

U 13,05 sati Veliki Badić požar niskog rastinja. Na požar izašla dva vatrogasca sa vatrogasnim vozilom. Požar ugašen u 14,20 sati.

U 13,20 sati Ćojluk požar niskog rastinja. Na požar izašla dva vatrogasca sa vatrogasnim vozilom. Požar ugašen u 16,00 sati.

U 15,00 sati Muzaferovići požar šume. Na požar izašla dva vatrogasca sa vatrogasnim vozilom i 6 vatrogasaca sa vatrogasnim vozilom DVD Jezerski. Požar ugašen u 17,00 sati.

U 16,45 sati Jasenica požar niskog rastinja. Na požar izašla dva vatrogasca sa vatrogasnim vozilom. Požar ugašen u 18,15 sati.

U 18,00 sati Bužimkići požar niskog rastinja. Na požar izašla dva vatrogasca sa vatrogasnim vozilom. Požar ugašen u 19,30 sati.

U 18,30 sati Ćojluk požar niskog rastinja. Na požar izašla dva vatrogasca sa vatrogasnim vozilom. Požar ugašen u 19,45 sati.

U 20,35 sati Veliki Radić požar niskog rastinja. Na požar izašla dva vatrogasca sa vatrogasnim vozilom i 2 radnika ŠPD-a. Požar ugašen u 23,30 sati.

Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 27 pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo upućeno 5 lica.

JKP“10. Juli ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća. Danas od 07,00 do 10,00 sati planski prekid u isporuci vode u ul.Otočkih heroja. Radovi na mreži.

Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća. Danas nema planskih prekida u isporuci električne energije.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po suhim kolovozima Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka -1°C , vlažnost zraka 57% , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 49 cm, u Bosanskoj Otoci 95 cm (NV).

RadioBK

Podijeli ovaj članak