SERVISNE INFORMACIJE za dan 21.12.2022.

2 min. ─Źitanja

Policijska stanica Bos. Krupa obavje┼ítava da u proteklom periodu nije bilo naru┼íavanja javnog reda i mira, saobra─çajnih nezgoda kao ni krivi─Źnih djela.

Vatrogasna jedinica izvje┼ítava da je imala intervenciju i dojavu o po┼żaru u 03,20 sati Ba┼ítra po┼żar benzinske pumpe ─îavkunovi─ç. Na po┼żar iza┼íla tri vatrogasca sa dva vatrogasna vozila PVJ Bos.Krupa i 4 vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom PVJ Bu┼żim. U potpunosti izgorio market na benzinskoj pumpi. Po┼żar uga┼íen u 05,00 sati..

Hitna slu┼żba Doma zdravlja Bos. Krupa saop─çava da je u proteklom periodu pregledala 36 pacijenata, za KB ÔÇťDr. I. Ljubijanki─çÔÇŁ je bilo upu─çeno 3 lica.

JKPÔÇť10. Juli ÔÇŁBos. Krupa saop─çava da je isporuka vode u proteklom periodu na podru─Źju grada zadovoljavaju─ça. Ju─Źe od 18,30 danas do 12,00 sati planski prekid u isporuci vode u ul.505 Vite┼íke bbr.,Podgrme─Źka i dijelu ul.511 Slavne bbr. Sanacija kvara na mre┼żi.

Elektro-distribucija izvje┼ítava da je isporuka elektri─Źne energije na podru─Źju grada u proteklom periodu zadovoljavaju─ça. Danas od 09,00 do 16,00 sati planski prekida u isporuci elektri─Źne energije na dalekovodu Otoka. Radovi na dalekovodu.

Slu┼żbe┬á┬á za┬á┬á odr┼żavanje┬á┬á puteva┬á┬á na┬á┬á podru─Źju┬á┬á grada┬á┬á Bosanska┬á┬á Krupa┬á┬á obavje┼ítavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na podru─Źju Grada prohodne, uslovi odvijanja saobra─çaja su dobri, saobra─çaj na svim putnim pravcima odvija suhim i mjestimi─Źno vla┼żnim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Biha─ç-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugro┼żavaju bezbjednost saobra─çaja, a koji se ─Źiste i uklanjaju.

Preporu─Źuje se oprezna vo┼żnja na svim putnim pravcima, prilago─Ĺavanje brzine uslovima i stanju na putevima i po┼ítivanje saobra─çajnih propisa i ograni─Źenja.

Hidro-meteorolo┼íka mjerenja na podru─Źju grada Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljede─çe: temperatura zraka 2┬░C , vla┼żnost zraka 87% , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 147 cm, u Bosanskoj Otoci 190 cm, a rijeke Kru┼ínice 222,8 cm (NV).

Podijeli ovaj ─Źlanak