SERVISNE INFORMACIJE za dan 19.09.2023. godine

Dodaj komentar
3 min. čitanja

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

-Dana, 18.09. u 06.20 sati desila se SN na putu R 402 Krivodol od strane 1 vozača putničkog vozila, uzrok neprilagođena brzine vozila uslovima na putu sa posljedicom slijetanja vozila sa puta, policijska patrola izvršila uviđajne radnje, vozaču uručen prekršajni nalog.

-Dana, 18.09. u 22.45 sati desilo se KD u Bosanskoj Krupi u Ul. 1.BKB, nasilničko ponašanje od strane 1 muškog punoljetnog lica, koje je lišeno slobode i zadržano do završetka kriminalističke obrade, po kompletiranju predmeta slijedi izvještaj Kantonalnom tužilaštvu.

-Dana, 18.09. desilo se narušavanje JRiM u Bosansko Krupi od strane 1 lica neovlaštenim nošenjem službene oznake i objavljivanje na tik-toku, po kompletiranju predmeta istom licu bit će uručena prekršajna prijava.

Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu nije imala dojava o požaru ni intervencija.

Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 35 pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo upućeno 4 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

 

JKP“10. Juli ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području grada zadovoljavajuća.

Danas, 19.09. ima planskih prekida u isporuci vod i to:

– od 07.00 – 11.00 sati, Bosanska Krupa, dio Ul.Mahala – sanacija kvara.

– od 08.00 – 10.00 sati, Bosanska Otoka, naselje Redak-Hasanagića selo – sanacija kvara i

– od 11.00 – 14.00 sati, MZ Jezerski – Ramića kosa – radovi na mreži.

Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području grada u proteklom periodu zadovoljavajuća.

-Danas 19.09. nema planskih prekida u isporuci električne energije.

 

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   grada   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području Grada prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po suhim kolovozima. Upozorenje na jutarnju maglu i odrone kamenja na kolovoz na magistralnom putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos. Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima i stanju na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

Hidro-meteorološka mjerenja na području grada Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 19 C , vlažnost zraka 82 % , dok je vodostaj rijeke Une 23 cm (NV).

Podijeli ovaj članak
Dodaj komentar
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare