SERVISNE INFORMACIJE za dan 19.04.2022.

2 min. čitanja

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da je u proteklom periodu zabilježeno slijedeće:

U 10,50 sati ul.Maršala Tita u prostorijama Policijske stanice Bos.Krupa narušavanje javnog reda i mira nepostupanjem po zakonitom zahtjevu OSL-a i omalovažavanjem OSL-a od strane 1 lica. Lice lišeno slobode i zadržano. Prekršajni nalog na 1 lice.

U 12,50 sati Mahmić selo na lokalnom putu saobraćajna nezgoda – sudar traktora i put.motornog vozila. Materijalna šteta. Uviđaj izvršen. Prekršajni nalog na 1 lice.

Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.

Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 26 pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo upućeno 4 lica.

JKP“10. Juli ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća. Danas nema planskih prekida u isporuci vode.

Elektro – distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća. Danas od 10,00 do 13,00 sati planski prekid u isporuci električne energije na TS Ljusina škola. Radovi na NN mreži.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po suhim kolovozima Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

Hidro – meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 1°C , vlažnost zraka 72% , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 68 cm, u Bosanskoj Otoci 109 cm (NV).

Podijeli ovaj članak