SERVISNE INFORMACIJE za dan 16.03.2022.

3 min. ─Źitanja

Policijska stanica Bos. Krupa obavje┼ítava da su u proteklom periodu zabilje┼żili slijede─çe:

U 20,35 sati ul.511 Slavne bbr. krivi─Źno djelo – posjedovanje i omogu─çavanje u┼żivanja opojnih droga od strane 1 lica. Izvje┼ítaj kantonalnom tu┼żila┼ítvu o po─Źinjenom krivi─Źnom djelu.

Vatrogasna jedinica izvje┼ítava da je imala intervencija i dojava o po┼żaru u 10,00 sati ul.Proleterska po┼żar kontejnera. Na po┼żar iza┼íla dva vatrogasca sa vatrogasnim vozilom. Po┼żar uga┼íen u 10,30 sati.

U 10,40 sati ul.Unska po┼żar livade i niskog rastinja. Na po┼żar iza┼íla dva vatrogasca sa vatrogasnim vozilom. Po┼żar uga┼íen u 11,30 sati.

U 13,50 sati ─ćevanu┼íe po┼żar ┼íume i niskog rastinja. Na po┼żar iza┼íla dva vatrogasca sa vatrogasnim vozilom. Po┼żar uga┼íen u 14,30 sati.

U 15,45 sati Podvran po┼żar niskog rastinja. Na po┼żar iza┼íla dva vatrogasca sa vatrogasnim vozilom. Po┼żar uga┼íen u 17,00 sati.

Hitna slu┼żba Doma zdravlja Bos. Krupa saop─çava da je u proteklom periodu pregledala 29 pacijenata, za KB ÔÇťDr. I. Ljubijanki─çÔÇŁ je bilo upu─çeno 4 lica.

JKPÔÇť10. Juli ÔÇŁBos. Krupa saop─çava da je isporuka vode u proteklom periodu na podru─Źju op─çine zadovoljavaju─ça. Danas od 07,00 do 15,00 sati planski prekid u isporuci vode u naselju Mehi─ça plo─Źa-Meni─ç. Sanacija kvara na mre┼żi.

Elektro – distribucija izvje┼ítava da je isporuka elektri─Źne energije na podru─Źju op─çine u proteklom periodu zadovoljavaju─ça. Danas nema planskih prekida u isporuci elektri─Źne energije.

Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saop─çava da se autobusni saobra─çaj u lokalnim i me─Ĺu – gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vo┼żnje.

Slu┼żbe┬á┬á za┬á┬á odr┼żavanje┬á┬á puteva┬á┬á na┬á┬á podru─Źju┬á┬á op─çine┬á┬á Bosanska┬á┬á Krupa┬á┬á obavje┼ítavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na podru─Źju op─çine prohodne, uslovi odvijanja saobra─çaja su dobri, saobra─çaj na svim putnim pravcima odvija se po suhim kolovozima Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Biha─ç-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugro┼żavaju bezbjednost saobra─çaja, a koji se ─Źiste i uklanjaju.

Preporu─Źuje se oprezna vo┼żnja na svim putnim pravcima, prilago─Ĺavanje brzine uslovima na putevima i po┼ítivanje saobra─çajnih propisa i ograni─Źenja.

Hidro-meteorolo┼íka mjerenja na podru─Źju op─çine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljede─çe: temperatura zraka 6┬░C , vla┼żnost zraka 82 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 54 cm, u Bosanskoj Otoci 102 cm (NV).

Podijeli ovaj ─Źlanak