SERVISNE INFORMACIJE za dan 12.10.2022.

2 min. čitanja

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 12,10 sati na putu R-401 Vodomut saobraćajna nezgoda – uslijed neprilagođene brzine uslovima i stanju na putu slijetanje put.motornog vozila s kolovoza i udar u žičanu ogradu. Materijalna šteta. Uviđaj izvršen. Prekršajni nalog na 1 lice.

Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija i dojava o požara.

Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 13 pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo upućeno 2 lica.

JKP“10. Juli ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području grada zadovoljavajuća. Danas od 08,30 do 10,00 sati planski prekidi u isporuci vode u ul.Čaršija i Ćevanuše i od 11,00 do 15,00 sati u ul.Unska,Podmračaj i Rudnička. Radovi na mreži.

Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području grada u proteklom periodu zadovoljavajuća. Danas od 09,30 do 15,30 sati planski prekid u isporuci električne energije u ul.Rasima Redžića trafostanica 4 Juli.Radovi na niskonaponskoj mreži.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   grada   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po suhim i mjestimično vlažnim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

Hidro-meteorološka mjerenja na području grada Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 10°C , vlažnost zraka 98 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 34 cm, u Bosanskoj Otoci 79 cm (NV).

Podijeli ovaj članak