SERVISNE INFORMACIJE za dan 10.03.2022.

3 min. čitanja

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 14,15 sati ul.Tećija narušavanje javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem od strane 1 lica. Lice u alkoholiziranom stanju, lišeno slobode i zadržano. Prekršajni nalog na 1 lice.

U 15,10 sati ul.Međumostovi krivično djelo-nasilje u porodici od strane 1 lica. Lice lišeno slobode i zadržano. Izvještaj kantonalnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu.

Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.

Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 26 pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo upućeno 4 lica.

JKP“10. Juli ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća. Danas od 08,00 do 12,00 sati planski prekida u isporuci vode u naselju Redak-Hasanagića selo. Radovi na mreži.

Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća. Danas od 10,00 do 15,00 sati povremeni planski prekidi u isporuci električne energije na trafostanici Trnovac. Radovi na niskonaponskoj mreži .

Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopćava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među – gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po suhim i mjestimično vlažnim kolovozima Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka -4°C , vlažnost zraka 69 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 56 cm, u Bosanskoj Otoci 99 cm (NV).

Podijeli ovaj članak