SERVISNE INFORMACIJE za dan 10.03.2022.

3 min. ─Źitanja

Policijska stanica Bos. Krupa obavje┼ítava da su u proteklom periodu zabilje┼żili slijede─çe:

U 14,15 sati ul.Te─çija naru┼íavanje javnog reda i mira naro─Źito drskim pona┼íanjem od strane 1 lica. Lice u alkoholiziranom stanju, li┼íeno slobode i zadr┼żano. Prekr┼íajni nalog na 1 lice.

U 15,10 sati ul.Me─Ĺumostovi krivi─Źno djelo-nasilje u porodici od strane 1 lica. Lice li┼íeno slobode i zadr┼żano. Izvje┼ítaj kantonalnom tu┼żila┼ítvu o po─Źinjenom krivi─Źnom djelu.

Vatrogasna jedinica izvje┼ítava da nije imala intervencija i dojava o po┼żaru.

Hitna slu┼żba Doma zdravlja Bos. Krupa saop─çava da je u proteklom periodu pregledala 26 pacijenata, za KB ÔÇťDr. I. Ljubijanki─çÔÇŁ je bilo upu─çeno 4 lica.

JKPÔÇť10. Juli ÔÇŁBos. Krupa saop─çava da je isporuka vode u proteklom periodu na podru─Źju op─çine zadovoljavaju─ça. Danas od 08,00 do 12,00 sati planski prekida u isporuci vode u naselju Redak-Hasanagi─ça selo. Radovi na mre┼żi.

Elektro-distribucija izvje┼ítava da je isporuka elektri─Źne energije na podru─Źju op─çine u proteklom periodu zadovoljavaju─ça. Danas od 10,00 do 15,00 sati povremeni planski prekidi u isporuci elektri─Źne energije na trafostanici Trnovac. Radovi na niskonaponskoj mre┼żi .

Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saop─çava da se autobusni saobra─çaj u lokalnim i me─Ĺu – gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vo┼żnje.

Slu┼żbe┬á┬á za┬á┬á odr┼żavanje┬á┬á puteva┬á┬á na┬á┬á podru─Źju┬á┬á op─çine┬á┬á Bosanska┬á┬á Krupa┬á┬á obavje┼ítavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na podru─Źju op─çine prohodne, uslovi odvijanja saobra─çaja su dobri, saobra─çaj na svim putnim pravcima odvija se po suhim i mjestimi─Źno vla┼żnim kolovozima Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Biha─ç-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugro┼żavaju bezbjednost saobra─çaja, a koji se ─Źiste i uklanjaju.

Preporu─Źuje se oprezna vo┼żnja na svim putnim pravcima, prilago─Ĺavanje brzine uslovima na putevima i po┼ítivanje saobra─çajnih propisa i ograni─Źenja.

Hidro-meteorolo┼íka mjerenja na podru─Źju op─çine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljede─çe: temperatura zraka -4┬░C , vla┼żnost zraka 69 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 56 cm, u Bosanskoj Otoci 99 cm (NV).

Podijeli ovaj ─Źlanak