SERVISNE INFORMACIJE za dan 05.08.2021.

2 min. čitanja

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 11,40 sati ul.Generala Mirsada Sedića narušavanje JRiM-a prosijačenjem od strane 1 lica.Prekršajni nalog na 1 lice.U 15,00 sati Bos.Otoka ul.Otočkih heroja narušavanje JRiM-a naročito drskim ponašanjem od strane 1 lica.Prekršajni nalog na 1 lice.U 23,20 sati ul.Maršala Tita u prostorijama Policijske stanice narušavanje JRiM-a naročito drskim ponašanjem i nepostupanjem po naredbi OSL-a.Lice lišeno slobode i zadržano.Prekršajni nalog na 1 lice.

Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.

Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 41 pacijenta, za KB “Dr.I.Ljubijankić”je bilo upućeno 5 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća.Danas od 06,00 do 14,00 sati prekidu isporuci vode u Dana nezavisnosti ,Ćojluk i Ćojluk brdo i od 08,00 do 12,00 sati u naselju Voloder.Radovi na mreži.

Elektro-distribucija-Operativni centar nije uspio dobiti podatke o stanju u proteklom periodu.

Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopćava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među – gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa  obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po mokrim kolovozima.Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz namag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeća: temperatura zraka 17C , vlažnost zraka 97% , dok je vodostaj rijeke Une 20 cm (NV).

Podijeli ovaj članak