Servisne informacije za Bosansku Krupu u periodu novogodišnjih praznika

3 min. čitanja

Policijska stanica Bosanska Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

31.12. u 18,30 sati ul. 511 Slavne narušavanje javnog reda i mira paljenjem petardi od strane 1 lica. Prekršajna prijava na 1 lice.

U 22,20 sati Bosanska Otoka Voloder saobraćajna nezgoda – uslijed neprilagođene brzine uslovima i stanju na putu slijetanje put.motornog vozila s kolovoza i udar u betonske vazne.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen. Prekršajni nalog na 1 lice.

01.01. u 02,00 sati ul. Dana nezavisnosti narušavanje javnog reda i mira učestvovanjem u tuči od strane 2 lica.Lica lišena slobode i zadržana.Prekršajni nalog na 2 lica.

U 04,10 sati ul.Hodžinac narušavanje javog reda i mira fizičkim napadom na drugo lice od strane 1 lica.Prekršajni nalog na 1 lice.

02.01. u 10,35 sati ul.Radnička krivično djelo – posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga od strane 1 lica. Lice lišeno slobode i zadržano. Izvještaj kantonalnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu.

03.01. u 01,20 sati ul.511 Slavne narušavanje javnog reda i mira napostupanjem po naredbi ili rješenju državnog organa od strane 2 lica. Prekršajni nalog na 2 lica.

Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervenciju i dojavu o požaru.

Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 88 pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo upućeno 11 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

JKP“10. Juli ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća.Danas od 07,00 do 11,00 sati planski prekid u isporuci vode u ul.505 Viteške i dijelu 511 Slavne i od 10,00 do 15,00 sati u ul.Bihaćka.Sanacija kvara na mreži.

Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća.Danas nema planskih zastoja u isporuci električne energije.

Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopćava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među – gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po mokrim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bosanska Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 4 C , vlažnost zraka 89 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 214 cm, u Bosanskoj Otoci 244 cm, a rijeke Krušnice 247,80 cm (NV).

Podijeli ovaj članak