Samir Jašaragić iz Bosanske Krupe ministar Ministarstva za pitanje boraca i ratnih vojnih invalida

1 min. čitanja

Kako smo najavili u toku je sjednica Skupštine USK, na kojoj zastupnici trebaju da raspravljaju o Finansijskom planu ZZO USK-a za ovu godinu čijim bi se usvajanjem stvorili uvjeti za neometano finansiranje zdravstvenih ustanova i ujedno isplatu plata radnicima u zdravstvu.

Međutim, kako je portal  u proteklom periodu najavljivao, pojedini zastupnici u Skupštini USK su imali određene uslove kako bi podržali ovu Vladu, a svakako se tu radi o rekonstrukciji Vlade, koja je dugo u najavi.

Na današnjoj vanrednoj sjednici kao prva tačka dnevnog reda nalazi se i rekonstrukcija, za koju je Musić Jasmin (SDA) kazao kako je preduslov da bi prošla naredna tačka.

Premijer Ružnić je zamolio zastupnike da se suzdrže diskusija i osuda ministara koji trebaju biti razriješeni, ali i onih koji trebaju biti imenovani.

Ružnić je predložio da se razriješe dosadašnji ministri: Nijaz Kadirić, Nermina Ćemalović, Damir Omerdić, Asim Dizdarević i Ermin Zulić, dok bi imenovnai trebali biti: Ines Pušac, Samra Mehić, Muris Halkić, Almin Hopovac i Samir Jašaragić.

Podijeli ovaj članak