Prva velika humanitarna izložba bosanskokrupskih umjetnika

2 min. čitanja

JU Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje-Gradska galerija Bosanska Krupa organizuju humanitarnu prodajnu izložbu umjetničkih slika umjetnika sa područja općine Bosanska Krupa. Na izložbi učestvuje 19 umjetnika/ica: Elvis Begić, Ermin Emrić, Melis Mašić, Edina Šertović, Ibrahim Bajrić, Osman Hajdarević, Ismet Erdić-Erda, Ibrahim Velagić-Puki, Husein Osmanagić-Crni, Salih Suljanović, Adela Veletanlić, Jasna Sijamhodžić, Emira Ramić, Dino Bratić, Medina Duraković, Anisa Kišmetović, Jasmina Erdić, Melisa Jusić i Belma Halkić.

Dio sredstava od prodanih slika će biti doniran Udruženju oboljelih od karcinoma „Mimoza“ Bosanska Krupa.

Ovo je dobar način da se podrži udruženje koje pomaže oboljelim od opake bolesti a s druge strane da se da podrška i domaćim umjetnicima koji djeluju na području Bosanske Krupe. Naša želja je da ovakva izložba postane tradicionalna i da dva puta godišnje organizujemo izlaganje likovnih radova naših umjetnika/ica, u maju i decembru.

Otvaranje izložbe je u petak, 27.12.2021. godine u 17:00 sati u Gradskoj galeriji Bosanska Krupa, a online prodaja počinje danom objave ovih radova na fb stranici JU „Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje“ Bosanska Krupa.

Uz svaki rad napisani su podaci o umjetničkim djelima: Ime i prezime autora/ice, naziv djela, veličina djela, tehnika u kojoj je djelo urađeno i cijena djela. Rezervacije umjetničkih djela možete izvršiti u Centru za kulturu Bosanska Krupa putem mesenger poruke ili pozivom na telefonski broj: 037/471-693

Fotografije i cijene mozete pogledati na linku ispod:

Podijeli ovaj članak