Promocija knjige „Nastanak i djelovanje Autonomne pokrajine Zapadna Bosna“ autora Muje Begića

1 min. čitanja

U organizaciji Javne ustanove “Centar za kulturu,obrazovanje i informisanje” Bosanska Krupa u srijedu, 18.maja, od 18,30 sati u Maloj sali Doma kulture bit će održana promocija knjige “Nastanak i djelovanje Autonomne pokrajine Zapadna Bosna” autora Muje Begića. Knjiga predstavlja obimnu studiju političkih i vojnih dešavanja u Bihaćkom okrugu tokom protekle agresije na našu zemlju, i zasnovana je na velikom broju historijskih izvora.

Svoj naučno-istraživački rad dr. Mujo Begić već decenijama usmjerava na istraživanje ratnih stradanja u Bosni i Hercegovini. Uz mnoštvo naučno-istraživačkih radova autor je i nekoliko zapaženih knjiga: “Ljutočka dolino, nikad ne zaboravi”, “Genocid u Ključu”, “ U opsadi 1.201 dan – Bihać, zaštićena zona UN-a”, “Tomašica – masovna grobnica”, “Zločini ustanika u Ljutočkoj dolini 1941.godine” “Genocid u Sanskom Mostu”. Dr. Mujo Begić autor je i knjige “ Bosanska Krupa – porušeni grad” sa veoma važnom historijskom građom o događajima neposredno prije i nakon 21.aprila 1992.godine.

Promocija knjige “Nastanak i djelovanje Autonomne pokrajine Zapadna Bosna” autora Muje Begića bit će upriličena u srijedu, 18.maja, od 18,30 sati u Maloj Sali Doma kulture u Bosanskoj Krupi.

Podijeli ovaj članak