PREDSTAVLJAMO: Ifeta Kadić, kandidatkinja sa liste NES-a za Skupštinu USK

3 min. čitanja

Dragi prijatelji,

vi koji pratite moj politički angažman vjerodostojni ste svjedoci da sam ostala dosljedna u našoj zajedničkoj borbi za bolji život svih naših građana, a nerijetko i na vlastitu štetu.
Neke moje principijelne odluke bile su mete neutemeljenih napada i sramotnih podmetanja. Ipak ja sam ostala uvijek ista, upravo onakva kakvu ste me vi svojom voljom delegirali za zastupnicu u Skupštini Unsko-sanskog kantona. Vjerujte mi na riječ da nije bilo nimalo lako sav taj teret iznijeti na svojim plećima, ali ne žalim se.

Također, ostajem pri svojoj ranijoj odluci da podržavam rad Vlade Unsko-sanskog kantona, koju uspješno vodi premijer Mustafa Ružnić, jer smatram da je to premijer i Vlada koji su radili izuzetno dobro bez obzira na nepovoljan ambijent i brojne krize, koje su nas u stopu pratile.

Bez obzira na takve okolnosti ja sam sve svoje kapacitete stavila na raspolaganje političkom programu Narodnog evropskog saveza (NES-a) smatrajući da je to politička organizacija koja ima viziju, snagu i volju da se izbori za bolju budućnost naših građana.

Posao koji smo pri tom započeli nije još uvijek završen i zbog toga se još jednom stavljamo na raspolaganje našim građanima da analiziraju naš dosadašnji rad, a potom nam daju svoju podršku na predstojećim izborima 2. oktobra.

Na vama je da odlučite jesmo li neophodnu podršku zaslužili svojim dosadašnjim radom i konkretnim djelima? Njih je zaista puno realizovano širom našeg lijepog kantona i na tu činjenicu smo jako ponosni.

Ovom prilikom ne bih nabrajala sve projekte koje smo zajedno realizovali, ali ne mogu da ne napomenem neke od njih na području Bosanske Krupe kao što su projekti na Domu zdravlja, ambulante u Bosanskoj Otoci, utopljavanja, novih sanitetskih vozila itd.

Tu je i sanacija dijelova i završetak puta do Arapuše na koji se čekalo decenijama. Sanacija puta prema Cazinu u dužini od 20 km i mnogi lokalni putevi i infrastrukturni projekti kao i spomen obilježja i projekti u našim školama u milionskim vrijednostima.

To su prepoznali čak i oni koji su neumorno svoju energiju trošili na neopravdanu kritiku svih nas koji smo istrajno radili u interesu naše društvene zajednice.
Međutim, takav nekorektan odnos prema nama nije bio zapreka da se borimo za ljepšu Bosansku Krupu, bolju Bosansku krajinu i evropsku Bosnu i Hercegovinu.
Zbog toga se zahvaljujem na vašoj dosadašnjoj podršci bez koje se sve navedeno ne bi ostvarilo i ujedno vas pozivam da obavezno izađete 2. oktobra na izbore i ukažete svoje povjerenje kandidatima na listama Narodnog evropskog saveza (NES-a).

Na listi za Skupštinu Unsko-sanskog kantona nalazi se i moja neznatnost na broju 5️⃣.

Vašem slobodnom odabiru prepuštam da sami prepoznate najmanje 5️⃣ razloga, zbog kojih ćete zaokružiti i broj 5️⃣.

Iskreno vaša Ifeta Kadić☑️

Podijeli ovaj članak