Potpisana zajednička incijativa za uvrštavanje projekta izgradnje magistralne ceste Bosanska Krupa – Bihać preko Grmuško-srbljanskog platoa

1 min. čitanja

Gradonačelnici Bihaća i Bosanske Krupe, Elvedin Sedić i Armin Halitović potpisali su danas u Bihaću zajedničku inicijativu za dopunu Programa javnih investicija Federacije BiH 2024-2026. godine, koju su danas uputili Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija. Zajednička inicijativa odnosi se na uvrštavanje projekta izgradnje magistralne ceste Bihać-Bosanska Krupa preko Grmuško-srbljanskog platoa.
„Napominjemo da se radi o projektu prioritetnom za razvoj Unsko-sanskog kantona ali i regiona, a posebno za gradove Bihać i Bosanska Krupa čijom implementacijom bi se stvorili uslovi za turistički i privredni razvoj obje lokalne zajednice“ – istakao je gradonačelnik Sedić.

Oba gradonačelnika istakla su danas da očekuju da će zajednička inicijativa, koja je od izuzetnog značaja kada je u pitanju stvaranje pretpostavki za snažniji razvoj ovog dijela Bosne i Hercegovine, naići na razumijevanje, te da će ovaj prioritetan projekat, biti uvršten u Program javnih investicija Federacije BiH za 2024-2026. godine.

„Projekat je također za oba grada od posebne važnosti zbog povećanja sigurnosti učesnika u saobraćaju, budući da je postojeća putna komunikacija kroz kanjon rijeke Une izuzetno opasna za odvijanje saobraćaja, posebno u zimskim mjesecima“ – naglasio je gradonačelnik Halitović.

 

 

Podijeli ovaj članak