Potpisan ugovor za subvenciju prevoza srednjoŔkolaca u Bosanskoj Krupi

1 min. čitanja

Već jedanaestu godinu zaredom u budžetu Općine Bosanska Krupa se izdvajaju sredstva za subvencioniranje prevoza učenika srednjih Å”kola u Bosanskoj Krupi koji zbog udaljenosti na nastavu dolaze autobusima. Ugovor za 2021. godinu danas su potpisali načelnik Armin Halitović i direktor firme ā€žPutnik prevozā€œ Aziz Hadžić.

Visina subvencija je ista kao i ranijih godina. Svi učenici putnici imat će subvenciju od 30%, učenici koji žive bez jednog roditelja 50% od pune cijene, dok će djeca bez oba roditelja imati besplatan prevoz.

Subvenciju putnih troÅ”kova koristit će oko 30% učenika ā€žOpće gimnazijeā€œ i viÅ”e od 80% učenika MSÅ  ā€žSafet Krupićā€œ.

Općinski načelnik Armin Halitović je kazao da je ovo obavezna stavka izdvajanja iz budžeta te da je želja da se izdvaja i viÅ”e i na taj način pomogne učenicima i njihovim roditeljima.

Potpisivanje ugovora je iskoriÅ”teno i da se razmijenu miÅ”ljenja, istaknu pozitivne i negativne stvari uočene u proÅ”loj godini te daju prijedlozi kako bi pomoć Općine u subvencioniranju prevoza učenika srednjih Å”kola bila Å”to efikasnija.

Podijeli ovaj članak