Potpisan Ugovor za izvođenje radova za III fazu uređenja javnih površina u ulici 511. slavne brdske brigade i Trgu Alije Izetbegovića

2 min. čitanja

Gradonačelnik Bosanske Krupe Armin Halitović potpisao je danas novi Ugovor o izvođenju radova na uređenju javnih površina u ulici 511. sbbr i Trgu Alije Izetbegovića. Potpisivanjem Ugovora počinje realizacija treće faze projekta, a radovima, čija ukupna vrijednost prelazi 860.000,00 KM, preurediti će se cjelokupan Trg Alije Izetbegovića.

„U okviru ove III faze uređenja javnih površina doći će do uređenja i definisanja novih zelenih površina sa savremenim sistemom za automatsko navodnjavanje, formiranja i uređenja nove parking površine, formiranja i popločavanja pješačkih površina, izgradnje nove komunalne infrastrukture, uređenja saobraćajne infrastrukture, instalacije novog sistema gradske rasvjete, te izgradnje otvorenog amfiteatra“ istakao je ovom prilikom gradonačelnik Armin Halitović.

Tako bi u narednoj godini, kada je planiran završetak radova, Trg Alije Izetbegovića trebao poprimiti novi urbani izgled, a kako će to sve izgledati možete pogledati u sljedećem videu.

Sredstva potrebna za realizaciju ove faze osigurana su iz Budžeta Grada Bosanska Krupa i Budžeta Federacije BiH kao rezultat zajedničkog zalaganja gradonačelnika Armina Halitovića i zastupnika u Skupštini USK Mehmeda Mahmića. Ugovor o izvođenju radova na uređenju javnih površina u ulici 511. sbbr i Trgu Alije Izetbegovića – III faza zaključen je nakon provedenog postupka javnih nabavki sa izvođačem d.o.o. „BC-GRADNJA“ čija je ponuda ocijenjena kao najpovoljnija. Početak radova organizovat će se u skladu sa vremenskim prilikama, a rok za završetak radova je 3 mjeseca od dana uvođenja izvođača u posao.

Podijeli ovaj članak