Potpisan Ugovor o izgradnji drvenog pješačkog mosta koji će spajati Male ade sa Velikom adom

2 min. čitanja

Općinski načelnik Armin Halitović potpisao je danas Ugovor o izvođenju radova za izgradnju drvenog pješačkog mosta koji će spajati Male i Velike Ade u Bosanskoj Krupi čime je započela dugoočekivana realizacija ovog za Bosansku Krupu značajnog projekta.

„Sve je počelo 2014. godine kada smo krenuli u realizaciju projekta „Zeleni otoci“. Drvenim mostovima smo povezali svih osam riječnih ada, uredili pješačke staze, izgradili rasvjetu, postavili drvene klupe i kreirali mjesta za odmor sa nadstrešnicama. Sportskim terenom za odbojku, teretanom na otvorenom, dječijom igraonom i mjestima za odmor i kupanje na rijeci Uni željeli smo stvoriti jedinstvenu prirodnu oazu i priliku za naše turističke i ugostiteljske radnike. Izgradnjom novog mosta dužine 44 metra i 120 metara nove pješačke staze, proširit ćemo sadržaj i na Veliku adu gdje će se pored, sportsko-rekreativnog centra, gradskog stadiona i dva pomoćna stadiona, u ovoj, 2022.godini planira izgraditi turistički kamp sa svim potrebnim sadržajima, kao i sportska dvorana sa 400 sjedećih mjesta. Time ćemo u srcu Bosanske Krupe dobiti jednu kompletnu sportsko-turističku priču, jedan veći kompleks za šetnju, sport i rekreaciju u kojem će naši građani i turisti moći uživati tokom cijele godine“ istakao je načelnik općine Armin Halitović.

Ugovor vrijedan 202.795,35 KM potpisan je sa Fahirom Bešić, direktoricom firme doo „BC-Gradnja“ Bos. Krupa, čija je ponuda nakon provedene procedure javne nabavke izabrana kao najpovoljnija. Rok za izvođenje ugovorenih radova je 150 kalendarskih dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Podijeli ovaj članak