POTPISAN UGOVOR: 40.000,00 KM PODRŠKE TURISTIČKIM MANIFESTACIJAMA

1 min. čitanja

Danas su ministrica privrede USK Samra Mehić i gradonačelnik Bosanske Krupe Armin Halitović u Vladi Unsko-sanskog kantona potpisali Ugovor o dodjeli sredstava za organizaciju turističkih manifestacija na području grada Bosanska Krupa. Ukupna vrijednost ugovora je 40.000,00 KM, a sredstva po ugovoru iskoristit će se za sufinanciranje turističkih manifestacije na području grada Bosanska Krupa.

„Ovo je jedna dobra praksa Ministarstva privrede koje se pojavljuje kao sufinancijer manifestacija po gradovima i općinama na Unsko-sanskom kantonu.Tako će i ove godine u Bosanskoj Krupi učestvovati sa 40.000,00 KM, koja su planirana za Bosanskokrupsku regatu, regatu Bosanska Krupa – Otoka i naravno za Zimsku priču koja će se odvijati u prednovogodišnjim i novogodišnjim danima u Bosanskoj Krupi“ rekao je ovom prilikom gradonačelnik Halitović.

Sredstva za sufinanciranje projektnih aktivnosti koje se odnose na organizaciju turističkih manifestacija i unapređenje turističke ponude na području Unsko-sanskog kantona osigurana su kroz Program utroška dijela sredstava Budžeta Unsko-sanskog kantona za 2023.godinu, Grant nižim nivoima vlasti, putem Ministarstva privrede.

Kabinet gradonačelnika Grada Bosanska Krupa

Podijeli ovaj članak