Posjeta firmi „Krupa Kabine“ doo – uskoro modernizacija i proširenje kapaciteta

1 min. čitanja

U toku jučerašnjeg dana, općinski načelnik Armin Halitović je zajedno sa saradnicima posjetio firmu „Krupa Kabine“ d.o.o. gdje je održan sastanak sa predstavnicima ove firme. Razgovaralo se o trenutnoj situaciji, obimu posla, novim radnim mjestima, ali i kapacitetima s kojima raspolaže ova firma.

Naime, „Krupa Kabine“ d.o.o. upošljava oko 350 radnika, što je povećanje broja uposlenih u odnosu na početak ove godine, a kako kažu iz ove firme postoji potreba za dodatnim angažmanom. Potvrda ovome su i statistički podaci koji kažu da općina Bosanska Krupa kontinuirano bilježi rast broja uposlenih, a u posljednje vrijeme taj postotak je negdje oko 10% u odnosu na prethodni period.

Informacija koja posebno raduje jeste da „Krupa Kabine“ d.o.o. planiraju modernizaciju postojećeg pogona kao i proširenje trenutnih kapaciteta firme čime bi se stvorile nove prilike za mlade ljude i otvorila nova radna mjesta. Općina Bosanska Krupa će im u tom poduhvatu pružiti punu podršku, kao što je pružala i u prethodnom periodu, a sve sa ciljem otvaranja novih radnih mjesta i rješavanja egzistencijalnih pitanja naših sugrađana.

Podijeli ovaj članak