Počinje realizacija projekta izgradnje drvenog pješačkog mosta koji spaja Male ade sa Velikom adom

1 min. čitanja

Pokretanjem postupka javne nabavke započela je dugoočekivana realizacija projekta izgradnje drvenog pješačkog mosta koji će spajati Male ade sa Velikom adom. Ovaj projekat je od velikog značaja za Bosansku Krupu i ima za cilj poboljšanje i zaokruživanje turističke ponude, te povezivanje sadržaja lociranih na ovim adama.

Male ade jedna su od najljepših i najposjećenijih destinacija u Bosanskoj Krupi, a njihova posjećenost je svake godine sve više u usponu. Istočno od njih, formirana između rijeka Une i Krušnice, te rukavca Unadžik, nalazi se Velika ada na kojoj je smješten prostor za sport i rekreaciju. Trenutno je jedini pristup preko mosta na rukavcu Unadžik.

Izgradnjom drvenog pješačkog mosta koji će spajati Male ade sa Velikom adom, cijeli prostor koji je planiran kao turistička i sportska destinacija, dijelom uređen ranijim aktivnostima i projektima, formirat će veći kompleks za šetnju, sport i rekreaciju u kojem će građani i turisti Bosanske Krupe moći uživati tokom cijele godine.

Vrijednost projekta je oko 203.000,00 KM, a podrazumijeva izgradnju drvenog pješačkog mosta dužine 44 metra, koji će spajati Male ade sa Velikom adom, kao i pješačke staze od glavnog puta do mosta dužine oko 120 metara.

 

Podijeli ovaj članak