Počinje izgradnja sportske dvorane u Bosanskoj Krupi

1 min. čitanja

Gradonačelnik Bosanske Krupe Armin Halitović potpisao je danas Ugovor o izvođenju radova na izgradnji sportske dvorane – I faza. Ugovor, ukupne vrijednosti 1.439.100,00 KM, potpisan je sa gospodinom Redžić Harizom, direktorom firme d.o.o. „Kristal“ Živinice, čija je ponuda nakon provedenog postupka javne nabavke ocijenjena kao najpovoljnija.

Gradska sportska dvorana koja će biti locirana na igralištu SRC „Ada“ na bivšem betonskom igralištu, a zadovoljavat će sve propise koji se odnose na dvoranske sportove. U prvoj fazi izgradnje sportske dvorane planirana je izgradnja kompletne konstrukcije objekta i pratećih prostorija zajedno sa krovom i fasadnom bravarijom.

Ukupan kapacitet dvorane za gledaoce iznosit će oko 500 sjedećih mjesta, a čitav kompleks sportske dvorane obuhvatit će i svlačionice, prostor za kancelarije, kao i uređenje vanjskog okoliša sa parkingom. Početak ugovorenih radova planiran je odmah po uvođenju izvođača u posao, a navedeni radovi će se okončati u roku od 120 kalendarski dana.

Ovo je jedan od prvih većih projekata na Velikoj adi koja će u narednih nekoliko dana završetkom radova na drvenom mostu biti spojena sa Malim adama. U narednom periodu očekuje se i izgradnja turističkog kampa sa svim potrebnim sadržajima, a planirana je i izgradnja vanjskih višenamjenskih sportskih terena.

Podijeli ovaj članak