OV Bosanska Krupa: Čestitka povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

1 min. čitanja

Predsjedavajući OV Bosanska Krupa Đemal Elezović, uputio je, u ime Općinskog vijeća i svoje lično, čestitku građanima BiH a prvenstveno građanima Bosanske Krupe u povodu 1. marta, Dana nezavisnosti BiH, u kojoj se kaže:

Prvenstveno zbog mlađeg naraštaja, podsjećam da se 1. marta 1992. godine na referendumu većina stanoviništva izjasnila za to da Bosna i Hercegovina bude nezavisna i suverena država unutar svojih historijskih potvrđenih granica a nakon uspješno provedenog referenduma Bosna i Hercegovina je 6. aprila 1992. godine stekla međunarodno priznanje.

„Dan kada su se građani Bosne i Hercegovine svih nacionalnosti, na referendumu, odlučili za nezavisnu, samostalnu i cjelovitu BiH, državu ravnopravnih naroda i građana, nesumnjivo je jedan od najznačajnijih u historiji naše zemlje.”

Neka ovaj dan bude prilika da se sjetimo svih onih koji su utkali svoje živote u temelje nezavisne i suverene države Bosne i Hercegovine. Njihova žrtva obavezuje nas da gradimo demokratsku državu evropskih standarda u kojoj neće biti podijela ni po kojem principu.

Svim našim sugrađanima, od srca želim sretan Dan nezavinosti nam jedne i jedine Bosne i Hercegovine.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Bosanska Krupa
Đemal Elezović

Podijeli ovaj članak