Op─çina Novo Sarajevo dodijelila 30.000 KM Gradu Bosanska Krupa za saniranje posljedica poplava

1 min. ─Źitanja

Nakon ┼íto su intenzivne ki┼íne oborine prouzrokovale poplave, klizi┼íta i odrone koji su znatno o┼ítetili sisteme za odvodnju vode, stambene objekte i lokalne puteve na podru─Źju grada Bosanska Krupa, ova lokalna zajednica uputila je zahtjev Op─çini Novo Sarajevo za finansijsku pomo─ç u prevazila┼żenju posljedica od navedenih prirodnih nesre─ça.

Op─çinski na─Źelnik Hasan Tanovi─ç odmah je obavio telefonski razgovor sa gradona─Źelnikom Grada Bosanska Krupa Arminom Halitovi─çem kako bi mu se predo─Źila trenutna situacija na terenu, nakon ─Źega je zakazana Hitna sjednica ┼átaba civilne za┼ítite Op─çine Novo Sarajevo.

Na Hitnoj sjednici ┼átaba donesena je Odluka o odobravanju finansijskih sredstava u iznosu od 30.000 KM za ubla┼żavanje i otklanjanje direktnih posljedica od prirodnih i drugih nesre─ça zbog obilnih i intenzivnih ki┼ínih padavina na podru─Źju Grada Bosanska Krupa.

Naime, zbog posljedica koje su prouzrokovale obilne ki┼íne padavine ugro┼żeni su ┼żivoti i zdravlje stanovnika, te imovina i infrastruktura, a postoji opasnost i od ┼íirenja zaraznih bolesti u ovoj lokalnoj zajednici.

Ovim sredstvima, Op─çina Novo Sarajevo putem Slu┼żbe civilne za┼ítite pru┼żit ─çe pomo─ç pri sanaciji navedenih ┼íteta, a sve u cilju za┼ítite zdravlja, ┼żivota i imovine stanovnika Grada Bosanska Krupa.

Podijeli ovaj ─Źlanak