Održana prezentacija idejnog rješenja Sportske dvorane grada Bosanska Krupa

1 min. čitanja

U Kabinetu gradonačelnika Bosanske Krupe u prisustvu Muhidina Šertovića, zastupnika u Skupštini Unsko-sanskog kantona, Alena Lipovače, predsjedavajućeg Gradskog vijeća Bosanske Krupe, te Tarika Halkića, predsjednika Sportskog saveza grada Bosanska Krupa, održana prezentacija idejnog rješenja za izgradnju sportske dvorane koja će biti smještena na području Sportsko-rekreativnog centra Ade.  Ovo će biti jedan od prvih većih projekata ove godine na Velikoj adi, a pored dvorane planirana je i izgradnja turističkog kampa sa svim potrebnim sadržajima, te izgradnja vanjskih višenamjenskih sportskih terena.

Sportska dvorana će zadovoljavati sve propise koji se odnose na dvoranske sportove, a ukupan kapacitet dvorane za gledaoce iznosit će oko 500 sjedećih mjesta. Kompleks sportske dvorane obuhvatit će i svlačionice, prostor za kancelarije, kao i uređenje vanjskog okoliša sa parkingom.

U narednih sedam do deset dana planirano je pokretanje postupka javne nabavke za implementaciju prve faze izgradnje dvorane u vrijednosti od 1.000.000,00 KM. Završetak prve faze očekuje se u trećem kvartalu ove godine.

Podijeli ovaj članak