Održana 11. bosanskokrupska Čorbarijada: Najbolju čorbu napravila ekipa „Badžo Besim“

2 min. čitanja

U subotu, 25. juna, je izletište Šujnovac u Bosanskoj Krupi bilo mjesto u kome se uz mirise čorbe, paprikaša, pečenja i roštilja, ponajviše pjevalo, družilo u cjelodnevnom veselju starih i mladih, zabavljalo, šalilo. U organizaciji Grada Bosanska Krupa, ŠPD “Unsko-sanske šume“ i JU „Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje“ održana je jedanaesta po redu bosanskokrupska Čorbarijada.

Manifestacija je počela paljenjem vatre već od 8 sati, a takmičarski dio na Čorbarijadi trajao je od  10:00 do 13:00 sati kada su se proglasiti ovogodišnji pobjednici. I ove godine, stručni žiri je imao jako težak zadatak pred sobom jer je većina zaslužila najviše ocjene. Međutim, od 18 prijavljenih ekipa, prvo mjesto i priznanje za najbolju čorbu osvojila je ekipa „Badžo Besim“. Drugo mjesto osvojila je ekipa „Bosankar“, a treće mjesto dijelile su ekipe “Pola tone“ i „Monting“. Za njih su obezbijeđene prikladne simbolične nagrade, ručno izrađeni suveniri, a posebna priznanja dobile su i najveselija, najstarija i najmlađa ekipa. Tako je najveselijom ekipom proglašena ekipa ŠPD „Unsko-sanske šume“, najstarijom ekipa „Spojnice“, a najmlađom ekipa „Siac Krupa Kabine“

Za sve posjetioce u Šujnovcu bio je obezbijeđen ručak, prostor za osvježenje i odmor, kao i zabavni program. Svi koji su došli na Čorbarijadu zabavljali su se uz harmonike, sevdalinke, melodije iz raznih krajeva i pri tome nisu štedjeli ni glasa, ni duše, ni ruku.

Podijeli ovaj članak